Published On: joi, oct. 10th, 2019

Drumul cu trenul de la Braila la Buzau, cosmarul brailenilor / O trotineta electrica injoseste caile ferate romane

Share This
Tags

Trotinetele electrice prind avans. Atat de mare este avansul incat pot depasi, fara probleme, multe trenuri care circula pe caile ferate romane. Daca ne raportam la judetul Braila, o trotineta electrica saluta din mers orice tren regio ce face legatura intre Buzau si Galati, legatura ce trece inevitabil prin Braila. Daca o trotineta electrica poate ajunge la viteze de 50-80 km/h, trenul regio ce leaga Buzau de Faurei prinde o viteza imresionanta de putin peste 30 km/h. Aviz celor ce au rau de viteza!

Pe ruta Buzau-Faurei, trenurile au ajuns sa circule mai incet decat trotineta electrica. Practic, de la 100-120 km/h, trenurile au ajuns sa circule cu maximum 30 de kilometri pe ora pe un fir. Paradoxul este ca restrictia de viteza nu este de ieri, de azi, ci de mai bine de zece ani.

Potrivit infofer.ro, un tren Regio care pleaca la Buzau catre Galati parcurge in jur de 130 de kilometri in 3 ore si 20 de minute. De la Buzau la Faurei, pe numai 40 de kilometri, trenul face mult peste o ora din cauza vitezei reduse de circulatie. Iar vestile privind soarta trenurilor nu sunt deloc imbucuratoare.

Exista tronsoane de drum pe care viteza a fost scazuta de la 120 km/h la 50-60. Practic, astazi se circula mai rau ca acum 80 de ani, in 1939, cand trenurile prindeau 110 km/h.

Directorul CFR Infrastructura a declarat ca au ramas doar 210 restrictii de viteza pe reteaua feroviara din 490 cate erau la inceputul anului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>