Published On: vin, sept. 27th, 2019

Video: Braila, luata cu asalt de Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase / Captura record de materiale pirotehnice

Peste 182.000 de petarde, 5.000 de baterii si tuburi de artificii si 1.000 de candele romane, fara documente legale, au fost indisponibilizate de politistii din Braila, in urma a doua perchezitii domiciliare efectuate ieri, in municipiul Braila.

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au descoperit, in mai multe magazii, aproape 4.500 kg. de materiale pirotehnice din clasele 2, 3, F2, F3 ,F4 si P1.  Astfel de articole pirotehnice sunt destinate a fi detinute sau folosite exclusiv de catre pirotehnicieni, in conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.

In urma controlului, a reiesit faptul ca acestea ii apartin unui brailean care nu era autorizat in acest sens. Barbatul le-ar fi transportat si depozitat in magazii sau le-ar fi ingropat intr-un spatiu confectionat din beton armat.

In cauza, politistii au intocmit dosar penal pe numele lui, in care continua cercetarile sub aspectul savârsirii infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice.

Intreaga cantitate de articole pirotehnice, in valoare de peste 350.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>