Published On: mie, sept. 4th, 2019

Un brailean a cazut victima urii unui roman stabilit in Londra. Bolidul de lux i-a fost “saltat” de politisti

“Solidaritate” intre romani. Un conational a parat la politie faptul ca un brailean circula nestingherit cu numere romanesti prin Londra. Un BMW cu numere de Braila a fost ridicat de pe strada la Londra, dupa ce un roman a sunat la politie: “Raportez orice roman cu cazanul inscris pe Romania”, a scris denuntatorul pe Facebook. Un roman rezident in Londra a postat pe un grup de Facebook o fotografie cu un autoturism inregistrat in Braila ridicat de autoritatile britanice si un mesaj in care sugereaza ca el ar fi autorul “denuntului” in urma caruia s-a desfasurat actiunea.

Politia din UK a declarat ca oricine are cunostinte cum ca un rezident in UK circula cu o masina inscrisa in alta tara sa sune la politie si sa anunte ca sa se ia masuri in cel mai scurt timp, adica sa i se confiste masina. “Eu unu o sa raportez/sun de fiecare data cand vad pe aici un roman cu cazanul lui inscris pe Romania. Pai eu sunt mai fraier sa platesc asigurare si toate cele aici si tu vii cu cazanul tau din Romania unde cu 100 de euro platesti asigurare si alte cele?”, a scris acesta pe grupul de Facebook „Romani in Londra – UK”.

Teoretic, o masina cu numere straine, avand ca proprietar un strain rezident in Marea Britanie, nu poate circula mai mult de 6 luni pe teritoriul Angliei. Practic, aceasta regula este deseori incalcata, si in acest scop s-au gasit metode de pacalire a autoritatilor engleze. Este cunoscut faptul ca soferii de estul europei risca sa circule cu numere de inmatriculare straine pe teritoriul Angliei pentru ca nu isi pot permite costurile mari de inmatriculare si de plata a asigurarii pe numere englezesti. Costurile inscrierii unei masini romanesti in Anglia sunt de 7 ori mai mari decat in Romania.

Sursa foto: ziarulromanesc.net

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>