Published On: joi, sept. 5th, 2019

Striviti viermii care rod Braila de douazecisicinci de ani!

Share This
Tags

Suntem condusi de oameni care n-au citit o carte in viata lor. Nici macar cartile de joc nu au fost “cinstite” cu ei. Nu le-a dat asul de trefla. Le-a dat, insa, jokerul. Cartea care ii defineste de peste douzecisicinci de ani.

Acesti jolly-jokeri care taie tot la “popa prostu'” ne conduc astazi, iar noi stam ca fraierii cu cartile in mana. Noi le-am citit din scoarta-n scoarta, iar ei le-au pus la “privata” din fundul curtii si s-au sters la cur cu ele. Tot din scoarta-n scoarta! Poate cu exceptia copertilor, care sunt mai groase si poate zgarie si a pozelor cu femei care pentru ei sunt o mana cereasca sa le tina sub ochi la WC.

Ne-am lasat douzecisicinci de ani condusi de o mana de prosti care si-au votat “elitele”. Noi, cu cartle in mana, i-am privivit pe deasupra copertilor si i-am cainat. Ce eroare! Ce oroare! Nu ne-am dat seama ca prostia lor ne va costa mai mult decat ne-am inchipuit. Si inca ne costa.

Am stat ascunsi in carapacea noastra sperand ca prostia nu va trece de bariera culturii, nu va trece de bariera bunului simt, ca nu va trece de bariera simtului civic, ca nu va trece de “La inceput a fost cuvantul!” Am gresit si ne-am inghesuit unii in altii sperand ca astfel vom fi prea greu de urnit, prea greu de dus la vale. Nu a fost asa!

Astazi, ca sa scapam dracului odata de “democratia prostiei” trebuie sa le dam peste nas. Aceasta pentru ca putem. Formam o majoritate tacuta, incapabila, deocamdata, sa arate ca putem sa punem capat prostiei, ca ii putem izola in jumatatea de kil de zahar si de ulei cu care-si vand si ne vand viitorul. Este timpul sa le aratam nu doar degetul aratator crezand ca vor sta cuminti in bancile lor. Este timpul sa le aratam ca badaranismul lor, foamea lor de un tatuc, de zahar, de ulei sau de gumari, nu sunt monedele cu care ei ne surghiunesc de atata timp.

Pana acum, s-a demonstrat ca o mana de prosti, infinitezimala, determina viitorul nostru, al copiilor nostri, al orasului nostru!

Nu v-ati saturat sa va aleaga conducatorii o mana de nehaliti mesatui, “culturalizati” de telenovele de la televizor? Daca da, eu cred ca este momentul ca majoritatea tacuta sa arate ca povestea spusa de ei nu merita banutul ruginit pe care-l primesc ca sa ne maculeze, sa ne ingroape, sa ne arate ca anul 1947 se repeta de cate ori au chef ei.

Nu va este sila de politicienii care abia ingaima doaua vorbe? Care sunt cumparati cu o functie de doi bani undeva, ca de acolo sa ne faca mult mai mult rau decat daca cineva i-ar scoate la pensie pe aceeasi bani?

Sincer, de ce dracu ati citit atat? Doar ca sa va inchipuiti ca traiti intr-un turn de fildes la care meltenii care distrug judetul asta de douazecisicinci de ani nu vor ajunge la voi?! Nu va vor intra in turnul vostru, dar va vor taia, incet dar sigur, toate resursele. Vor crea in jurul vostru Apocalipsa Prostiei. Daca vor reusi asta, unde veti mai fugi? Veti ramane sa muriti inconjurati de carti, de cultura, de umor, de profesionalism. Va fi sfarsitul unei majoritati care ar fi putut schimba lucrurile, dar care nu a facut-o crezand ca daca strivesti un vierme puturos te cobori la nivelul lui. Gresiti, viermii pe care i-ati putea strivi sunt doar la nivelul talpii voastre! Striviti-i fara mila!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>