Published On: mie, sept. 25th, 2019

O sa va fie dor sa dati spaga la doctor, meltenilor, voi astia de votati ProRomania si PSD

Ba, acum cativa ani faceam un interviu cu un doctor tanar si priceput. Sunt si din astia, ba, care ati iesit mai bine din spitale, asta daca nu stiati. Spera, bietul de el, ca situatia medicilor se va imbunatati. Era cam in perioada in care Inalta Curte de Casatie si Justitie lua niste decizii de cacat impotriva medicilor, dar indirect, impotriva voastra, a pacientilor. era de neuitat cum mase intregi de cretini se bucurau la deciziile Curtii, care ii transforma in functionari publici pe medici, uitand ca ei vor fi cei care vor avea cel mai mult de suferit.

Ba, sa stiti ca plicul ala de-l dati voi la doctor nu-i vreo fericire, ca-i plin de eforturi. De efortul aluia care a pus ceva in plic, ca probabil si-a rupt de la gura lui sau a copiilor sa  dea pentru sanatatea lui, a lor sau a cuiva apropiat. Puneti la asta si efortul medicului de a rezolva rapid si eficient si civilizat cu putinta situatia, intr-un sistem care lupta cu indarjire impotriva pacientului, ca trebuie sa-si ia medicamente, perfuzii, vata si ce naiba mai trebuie, ca spitalul nu are. Pacientul se simte umilit, ca daca nu ar fi ceva stigmatizant nu ar face-o pe ascuns. Pune la socoteala si umilinta medicului care trebuie sa accepte asa ceva, penru ca si pe le toate il costa bani, de carti noi, de instrumente medicale (ca spitalul n-are), de haine (ca spitalul n-are). Si daca medicul trece peste umilinta asta cu ideea ca tot pentru binele pacientului invata si se imbraca mai curat, vin si alte umilinte la pachet. E umilinta ambelor parti ca nu se poate altfel, ca in tara asta de cacat chiar nu se poate altfel, ca nimeni nu are destul si e de porc sa muncesti aproape moca.

Ba, meltene, care esti meltean anti-medic si anti-plic trebuie sa stii ceva: Ba, fara plic, pana la ora asta ajungeati sa fiti tratati de medici veterinari. Ba, tu jeg al societatii care ai facut tu 10 clase la seral, cel mult 12 clase, nu ai fi dispus sa muncesti pe salariul unui medic rezident, pentru ca tu, meltene, nu te-ai descurca. Si atunci de ce crezi tu ca unul care a facut 12 clase la zi, 6 ani de facultate si cinci ani de rezidentiat si care trebuie sa invete pana o mierleste se va descurca? Ba, meltene, tu crezi ca unul ca asta se va impaca la gandul ca e rasplatit mai prost decat tine, care tai frunze la caini?

Ba, meltene, tu crezi ca i-e usor unui medic sa vii tu, care umfli procentul de somaj si ajutor social sa-i spui ca nu tu l-ai pus sa se faca medic, sa invete sa te salveze, mocofane? Ba, sa mananci cacat de pe margine e simplu, cand statul iti da tie pentru frecat menta jumate din salariul unui medic care-si rupe fizicul si psihicul. Si culmea, si le rupe pentru curul tau de nesimtit, ca sa poti tu sa mai vii a doua oara sa dmonstrezi ca ma-ta nu era calificata sa fie ma-ta.

Ba, meltenilor, pe un doctor il costa sa se ocupe de curul tau de nesimtit ordinar. Uniforma, ca altfel spui ca te consulta un jegos ca tine. Isi cumpara medicul din banii lui sa nu iti fie tie scarba, meltene. Isi ia si incaltari speciale, sa nu iti intre microbii in cur cand intra medicul in salon, ca dupa aia chiar mori ca prostul. Cand te caci pe tine de frica c-o mierlesti, vrei sa aiba medicul un stetoscop bun, sa te-as culte si pe tine, dar o scula d-asta trebuie medicul sa si-o cumpere, ca spitalul nu-i da asa ceva. Ce. meltene, vrei sa scapi, dar pentru asta medicul trebuie sa aiba o trusa medicala a alui, ca spitalul nu-i da, poate si pentru ca tu platesti o laie la asigurarile sociale. Ai o boala grea, meltene, da ce sa faci, medicul trebuie sa citeasca asta in niste tratate pe care tot el trebuie sa si le cumpere. Alti bani, alta “distractie”, ca altfel crapi dracului. Vrei ce-i mai bun este, meltene? Ba, sa stii ca toate cursurile in care inveti tehnici noi tot medicul le plateste, nu spitalul unde vii tu sa o faci pe smecherul. Nu mai punem si congresele medicale la care medicul trebuie sa mearga si sa plateasca nu le mai punem, ca poate nu esti asa grav bolnav, meltene, este? Dar stii ce nu stii? Ca medicul, meltene, trebuie in fiecare an sa obtina o multime de puncte din abonamente la reviste de specialitate, particpari la congrese si schimburi de experienta ca sa mai poata fi medic sa te faca pe tine bine, sa-ti salveze curul! Nu ca tine, care “profesionala” iti tine loc de studii pana te ingroapa popa.

Ba, meltene, roaga-te ca medicii sa nu se considere functionari public, ca dracu’ te-a luat. te deschide unu’ pe la ora 13 pentru un cacact de apendicita si daca la doua nu esti gata, ca au aparut complicatii, te lasa cu matele afara pana a doua zi dimineata. Ai auzit, tu melte care esti tu meltean de asa ceva pana acum? Nu! Prosti si medicii astia, este? Puteau s-o faca demult, dar nu au facut-o tinandu-te in viata maimuta oligofrena care, cand nu iti convine ceva le spui ca au depus un juramant sa te tina in viata si sa le tina si de foame juramantul ala.

Ba, meltene, sa stii ca si medicii privesc prost conditionarea actului medical. Dar tu te-ai bucurat de parca ai auzit pana acum de vreun medic care te-a asteptat la un colt de strada sa iti ceara socoteala.

Ba, meltene, e de rau! Stii ce vor face medicii? Unii vor pleca din tara, iar altii in privat. Atunci o vei beli, pe romaneste. cand ti se va spune: “banu’ jos, te costa 500 de euro sau nu ma ting de tine” nu vei avea ce sa comentezi. Vei primi chitanta, daca ai bani, deci nimic ilegal la mijloc. De conditionarea actului medical nici nu va fi vorba, iar despre mita nici atat. Ce-o sa mai plangeti voi dupa plic cand se va intampla asta… va va fi dor sa puneti intr-un plic niste bani cand veti pleca din spital sanatosi.

Ba, meltene, daca mizezi ca vor ramane medici la stat sa stii ca nu vor rezista atat cat crezi tu. Vor obosi, iar calitatea actului medical va scadea. Ce veti face atunci, cate plangeri veti face? Si cine dracu’ va mai poate ajuta atunci?!

Ba, meltene, stii ce mi-a zis medicul de care vorbeam mai sus? Ca nu va ia nimeni banii din placere, cretinilor. Nu va obliga, ba, nimeni sa dati si daca vi-i ia, vi-i ia de nevoie, ca si medicul mananca se pisa si se caca, exact ca voi. Are si el nevoie sa fie cat de cat valid sa poata sa va trateze, sa va faca bine, sa va prelungeasca sau sa va salveze viata.

Ba, meltene, cand veti realiza ce ati facut si faceti va fi prea tarziu. Ba, de medici e nevoie peste tot in lume, si daca aici nu sunt doriti, sigur vor fi adoptati prin alte tari.

Meltene, iti doresc multa sanatate! Este singura ta sansa!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>