Published On: vin, sept. 6th, 2019

Ne mandrim ca in Braila se intampla si lucruri frumoase! Trei elevi au dat viata peretilor albi si reci ai unei gradinite / Imagini de poveste

Ne mandrim ca in Braila se intampla si lucruri frumoase! Haide-ti sa lasam la o parte, macar o zi, pestii de “uscat”, cutitarii si spargatorii de seminte care au facut Braila faimoasa, pentru a face loc unui articol care ne da speranta si incredere in tanara generatie.

Trei elevi ai Liceului de Arte au transformat peretii albi si reci ai unei gradinite in imagini de poveste.

Furiesu Florentina, Nediu Ancuta si Purice Florin sunt trei elevi ai liceului de Arte “Hariclea Darcleé” care vara aceasta s-au unit pentru a da nastere unui proiecte care v-a bucura zeci de copii la inceputul noului an scolar care incepe luni 9 septembrie. Acestia au hotarat să picteze pereti fostei lor gradinite.

Furiesu Florentina si Purice Florin sunt in clasa a XI-a pe profilul Arte Plastice iar Nediu Ancuta a terminat in vara acestui an profilul Arhitectura, urmand ca din toamna sa inceapa studiile de Peisagistica a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara  din Iasi.

Luand legatura cu cea care a schimbat peretii albi intr-o fila de poveste recitata in imagini de basm, Ancuta Nediu ne-a declarat, cu bucurie in suflet cum a luat nastere acest minunat proiect de care “piticii” comunei Romanu se vor bucura in prima zi de gradinita.

“Amintirile din gradinita sunt experiente de neuitat, iar eu ca si copil, m-am atasat atat de ele, cat si de amintirile din scoala gimnaziala Romanu .Proiectul picturilor pe peretii din gradinita a fost o idee lansata de doamna directoare a scolii/gradinitei, posibil o idee la care nimeni nu se astepta sa ia amploare. Eu insa am luat-o in serios si m-am lasat purtata de imaginatie, de amintiri, de pasiune, pentru a pune cap la cap un plan de bătaie pentru amplasarea desenelor pe pereti. Am pornit singura in proiect, cu multa munca, multa dedicatie, si mai ales pasiune si dorinta de a lasa ceva frumos in urma, si care sa dureze. Copii mici sunt fascinati de culori, dar mai ales parintii sunt fascinati de povestile din spatele acestora. Timp de cateva săptămâni am schitat si creionat desenele pe lungul hol al gradinitei, si apoi am inceput incet sa incarc desenele cu culori, sa le aduc la viata.

S-a întamplat spre final sa trebuiasca sa plec in vacanta si apoi sa imi incep pregatirile pentrut facultate, moment in care am realizat ca mai aveam doar 5 zile la dispozitie sa termin tot. In aceste zile am lucrat intens, luam si pranzul acolo, si in final am apelat la 2 ajutoare, care sa ma ajute la pictat ceea ce a mai ramas, pentru ca nu mai dovedeam singura sa termin in timpul pe care mi-l propusesem. Am fost astfel, in ultimele zile, ajutata de Florentina Furiesu si Florin Purice, fosti elevi de asemenea, la pictat ceea ce mai ramasese.

Aceasta activitate mi-a umplut vara de satisfactii. Pentru mine nu a fost o munca de voluntar, a fost un gest de recunostinta pentru anii petrecuti in gimnaziu, pentru profesori si pana la urma un proces creativ si artistic pentrut sufletu meu, pentrut ca am facut ce iubesc cel mai mult: sa dau viata folosind pensula si creionul”, a declarat Ancuta Dediu pentru Infobraila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>