Published On: lun, sept. 16th, 2019

Mesaj pentru interlopi: “Ce, ba, s-a umflat tarata-n voi?!”

Colega mea, Mirela Valsan, a inceput o serie de reportaje despre aceasta mlastina imbacsita de pesti, curve si interlopi cu articolul Brailita, de la “borfasii” specializati in barbut din perioada interbelica, la “buriceii” guvernatorul Buricea.

Sute de braileni au apreciat articolul si l-au distribuit fara frica cutitului la gat pus de vreun nemernic pomenit in articol. Alti cateva zeci de “braileni”, care mu au platit in viata lor vreun leu impozit pe ceva ca sa contribuie la bunastarea orasului s-au repezit insa cu amenintari si comentarii care mai de care mai belicoase (nu pun traducerea acestui cuvant pentru ca sunt sigur ca nici o “ceafa lata” nu a ajuns la litera “B” in abecedar – nr).

Asa au procedat aceste “p…de cu gat” de fiecare data. Si-au pus cateii lihniti de foame sa latre, crezand ca daca jigodiile din spatele haitei hamesite, cu tricouri mulate sa le tina strans burta sa nu moara de foame, latra la cineva se va intampla ceea ce, din nefericire s-a mai intamplat, respectiv vocea care li se opune se va stinge. Ba, de data asta n-ati nimerit-o!

Ba, ati pus voi primari in functie amenintand in stanga si-n dreapta, dar nu uitati ca aia deja au dat ortul popii. Nu uitati, ba, ca si aia de va dau sa lingeti o strachina cu laturi tot la final sunt! Stati linistiti, ca nu facem plangere la militienii vostri pe care ii aveti inca in buzunar, nici pe la tribunale nu va caram, ca nu vrem sa imputim salile cu voi. Cum, pentru noi nu sunteti decat niste muste adunate in jurul unor cacati uscati, va dam doar cu flit!

Ba, daca doar un ban costa sa comentezi pe retelele de socializare, ati fi fost muti! Da, saracilor, nu ati fi avut bani sa va “exprimati ideile”. Voi astia, care aveti masini luate din containerele de gunoi ale Europei pe banii unor fiinte pe care le nenorociti zilnic, nu ati fi dat un ban ca sa injurati. De saraci si de lasi!

Stiti care este norocul vostru, ba bagabontilor de doi lei?! Ca retele de socializare permit unor grupuri de imbecili ca voi, care inainte vorbeau numai la bar dupa un pahar de “pufoaica”, sa aveti acelasi drept de cuvant ca orice om decent de pe planeta asta. Pana la inventarea retelelor de socializare, mancati cacat fara a dauna in vreun fel colectivitatii, adica a brailenilor care muncesc cinstit, care isi platesc impozitele si care asteapta dupa voi la Primiri Urgente sa va coasa doctorii ranile pe care vi le faceti in bataliile dintre cartiere. Acum nu mai sunteti pusi sub tacere, insa nu stiti ce vi se pregateste: o campanie care sa va dea dracului afara din oras sau, daca va convine mai mult, sa va cazeze la parnaie, prima voastra casa, ca nu poti numi case colibele jegoase de unde va trageti.

Sunteti idiotii Brailei. In goana dupa profit, unii ziaristi v-au promovat drept idiotii de care radeau cititorii cu ceva carte, dar, din nefericire, internetul va promoveaza ca imbecilii purtatori de adevar. Un adevar care umbla cu capul spart, asa cum va place voua. Dar stati linistiti, ca locul vostru va fi tot la dracu-n praznic!

Invazia imbecililor va fi oprita de oamenii care vor sa mearga linistiti pe strazi, de oamenii care vor sa deschida un magazin si care sa nu isi puna la socoteala lunara si “dreptul de smecher” pe care il vreti voi, de oameni care vor sa isi stie copiii in siguranta de pornirile voastre animalice.

Ba, va dau un exemplu pe intelesul vostru: daca sunteti atat de smecheri, de ce va furati unul altuia nevestele si faceti copii cu ele?! Sunt singurele femei ramase neviolate, trimise la produs sau ce?

CITESTE SI Vedere din Braila, cartierul celor mai agresivi interlopi

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>