Published On: joi, sept. 19th, 2019

La pas pe ulitele “catunului” Pisc din orasul Braila, fost aspirant la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021

De cateva luni mai multe strazi din cartierele Vidin si Pisc sunt aproape impracticabile, sapate la nivel de fundatie si apoi abandonate. In asteptarea reparatiilor, copii din Pisc sunt nevoiti sa plece zilnic la scoala prin pamant, in cazul fericit in care nu ploua. Daca vremea nu tine cu ei, acestia se inarmeaza cu cizme de cauciuc pentru a strabate strazile catunului Pisc.

In decembrie 2018, Municipalitatea a semnat contractul de finantare pentru 4,5 milioane euro, sume obtinute de la Ministerul Dezvoltarii pentru asfaltarea a peste 12 km de strazi. Mai exact, este voba despre strazi din cartierele Pisc, Brailita, Vidin si Progresul, iar lucrarile vizeaza trotuarele, spatiile verzi, fundatia strazii, precum si partea de covor asfaltic. Lucrarile au inceput in primele luni ale acestui an dar undeva, pe parcurs, lucrurile au luat o alta intorsatura, nu tocmai fericita pentru braileni.

In iunie 2019, mai multe femei din cartierul Pisc – Brailita, revoltate si satule de proasta organizare a celor ce trebuie sa le asigure drumuri bune si intinse, au blocat utilajele cu care societatea dorea sa decoperteze strazile. Brailencele le-au atras atentia muncitorilor ca nu vor putea sa intre pe strazile pe care locuiesc, pana nu le asfalteaza pe cele care sunt deja decopertate.

Septembrie a venit, scoala a inceput, drumurile sunt aceleasi!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>