Published On: lun, aug. 26th, 2019

Visezi la o cariera in armata? Posturi disponibilie in Braila si inca 7 judete din tara

Ministerul Apararii a anuntat vineri prelungirea pana pe 27 septembrie a programului de recrutare pentru romanii care vor sa indeplineasca serviciul militar in rezerva in calitate de rezervist voluntar in Armata Romaniei pentru posturile de ofiteri, maistri militari si subofiteri.

MApN arata ca posturile sunt disponibile in unitatile militare din judetele Bacau, Bihor, Braila, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Ilfov, Tulcea si din municipiul Bucuresti.

Procesul de recrutare si selectie se desfasoara in baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari si a Ordinului ministrului apararii nationale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015.

“Pentru inscriere, cetatenii se pot prezenta, atat la sediul centrului militar zonal/judetean sau de sector pe a carui raza de responsabilitate isi au domiciliul, cat si la oricare alt centru militar zonal/judetean sau de sector, in situatia in care locul de munca sau resedinta temporara difera de localitatea de domiciliu.

La inscriere, cetatenii care doresc sa indeplineasca serviciul militar in rezerva in calitate de rezervist voluntar in Armata Romaniei vor completa o cerere de inscriere.

Totodata, vor avea asupra lor urmatoarele documente, astfel:

  1. a) actul de identitate, in original si in copie;
  2. b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni inainte de data depunerii;
  3. c) acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;
  4. d) permisul de conducere, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;
  5. e) livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, persoanele vor fi informate cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare si selectie, respectiv unitatea militara in care urmeaza sa sustina probele de selectie, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala si unitatea militara/centrul de instruire in care se va executa programul de instruire initiala, in cazul candidatilor proveniti din randul cetatenilor fara pregatire militara.

De asemenea, candidatii proveniti din randul cetatenilor fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre arme/servicii si specialitati militare pentru care acestia prezinta abilitati si aptitudini.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>