Published On: vin, aug. 2nd, 2019

Toate gardurile “cazemate” de la parterul blocurilor din Braila vor fi puse la pamant

Toate “cazematele” ridicate la parterul blocurilor, cat si gardurile urate si cele care impiedica accesul institutiilor publice vor deveni istorie in Braila. Asta promite primarul Marian Dragomir. Edilul doreste sa implementeze un proiect pentru a schimba fata blocurilor, dar si pentru a facilita accesul in caz de nevoie. Vor predomina gardurile verzi, primaria aducandu-si aportul la schimbarea “la fata” a blocurilor prin plantarea de gard viu si pomi. Restul investitiilor vor trebui suportate de asociatiile de proprietari.

Brailenii, impreuna cu Primaria Brailei, pot stabili cum sa arate zonele din imprejurul blocurilor. Pentru a oferi un aspect urbanistic frumos, putem sa asiguram o reglementare in domeniu.  Daca exista asociatii de proprietari care doresc sa aiba un anumit tip de imprejmuire, acesta trebuie sa fie unul unitar, elegant, putand imprejmui cu garduri de tip metro si nu cu sarma ghimpata, cu o inaltime de aproximativ un metru pentru a avea si o vizibilitate frumoasa. Acest gard trebuie sa aiba obligatoriu gard viu, ca de exemplu gardurile din Hipodrom si zona Viziru. Cel mai important lucru este urmatorul: orice institutie publica, Politie, Primarie si detinatorii utilitatilor trebuie sa aiba accesul liber in acele zone imprejmuite. De asemenea, toti locatarii care au vedere in zona respectiva trebuie sa aiba acces la acea zona. In luna septembrie vom lansa acel regulament , il vom pune in dezbatere publica, il vom posta inclusiv pe facebook cu posibilitatea de a transmite opinii pe adresa Primariei. Cei ce vor dori sa isi faca acea amenajare vor fi sustinuti de Primaria Braila cu gardul viu si pomi. Acest  nou regulament care v-a fi stabilit de comun acor cu proprietarii de locuinte va trebui sa fie respectat de toti cetatenii”, a declarat Marian Dragomir.

In continuare, edilul Brailei a declarat ca el insusi s-a aflat in imposibilitatea de a patrunde intr-un spatiu de la parterul unui bloc, cand a amenajat parcarea  din fata liceului Pedagogic, cand nu au vrut sa ii dea cheia. Acesta a cerut sa se sparga lacatul, fiind un domeniu public, lucru care s-a si intamplat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>