Published On: joi, aug. 8th, 2019

Noul centrul de agrement de pe Faleza Dunarii prinde contur incepand de astazi / “Echipamente de cea mai buna calitate pentru braileni”

Astazi a fost semnat contractul de finantare pentru noul centru de agrement din Braila, ce va fi situat pe Faleza Dunarii, intre scena si sediul ANAF.

Primarul Marian Dragomir a organizat o conferinta de presa in care a prezentat schitele unui proiect important care va schimba cu totul fata falezei vechiului fluviu.

Proiectul a fost depus in septembrie 2018, contractul de finatare semnat in luna mai 2019, iar astazi 8 august semnam contractul de proiectare finala si executie. Castigatorul licitatiei este societatea Sport Play System din Turda. Parcul este finantat prin programul Operational de Pescuit si Afaceri Maritime, masura implementarea strategiilor de dezvoltare locala. Valoarea totala a proiectului este de 1.263.955 de lei, din care finantare europeana aproximativ 83%, restul fiind din bugetul local al municipiului Braila. Proiectul se va aplasa pe spatiul verde dintre scena de la faleza si cladirea ANAF-ului. Nu vor fi taiati pomi si vom realiza o zona foarte frumoasa. Cu o capacitate de 300 de persoane, se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Va fi dotat cu o corabie de mari dimensiuni pentru copii cu mai multe etaje, topogane, diferite jocuri, doua corabii cu un singur etaj, spatii de joaca cu tematica maritima, aparate pentru fitnes, mese de tenis, sah, grup sanitar foarte modern si un gard colorat de mici dimensiuni” a declarat edilul Brailei.

In continuare, primarul a prezentat echipa de proiect formata din managerul de proiect dl. Marius Surdu, asistent manager d.na Florentina Robitu, responsabilul tehnic, responsabilul de comunicare si reponsabilul de achizitii.

Marius Surdu: “In data de 30.07 am primit avizul de la Agentia Nationala pentru Achizitii pentru realizarea acestei achizitii. Conform contractului are o durata totala de 7 luni, din care 1 luna de proiectare si 6 luni de executie.”

Societatatea Sport Play System din Turda are in palmares multe proiecte importante duse la bun sfarsit, realizarea multor parcuri tematice din tara, unele dintre fiind cele mai mari si cele mai noi din Romania.

Administratorul firmei Sport Play System, domnul Balaci Mihai a dat asigurari ca echipamentele folosite sunt de cea mai buna calitate, ele fiind produse in Finlanda, lemn laminat, vopsele pe baza de ceara, nimic daunator copiilor. Corabia va avea 26 metri in lungime, 12 metri inaltime iar ea poate gazdui simultan 100 de copii.

Marian Dragomir a tinut sa precizeze ca noul parc tematic va fi supravegheat in permanenta cu ajutorul unor camere de filmat, dar si de catre politia locala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>