Published On: mar, aug. 27th, 2019

Minore impinse sa se prostitueze, stomatolog “loverboy” si familie “denaturata”, totul in Braila! Retea de proxeneti, ce vindea carne vie si in alte orase din tara, destructurata

Gruparea de proxeneti a lui “Ionel Pitulice” a fost trimisa in judecata pentru constituierea de grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, Ionel Pitulice, Ionela Pitulice, zisa “Nela”, Dragos Cezar Zamfir, Mario Daniel Mocanasu, zis “Parnaie” si Corneliu Valeriu Iconaru au desfasurat o intensa activitate infractionala, in mod coordonat, in cadrul unui grup infractional organizat specializat in obtinerea de foloase materiale din exploatarea sexuala a unor tinere. Pentru probarea acuzatiilor, oamenii legii le-au interceptat proxenetilor convorbirile telefonice purtate cu prostituatele si clientii lor si au efectuat mai multe perchezitii, in luna iunie a acestui an. Din 2016 pana in 2019, patru barbati braileni si sora unuia dintre ei au exploatat minore in vederea obtinerii de foloase materiale. Sub masca de “loverboy” acestia isi ademeneau victimele facandu-le sa se indragosteasca de ei, iar odata ce reuseau, le convingeau sa se prostitueze pentru a cotiza la venitul “familiei”.

Membrii gruparii de proxeneti 

Dragos-Cezar Zamfir a fost membru cu status activ al Colegiului Medicilor Stomatologi, fapt care atesta ca indeplinea toate conditiile prevazute de lege pentru exercitarea profesiei. Stomatologul brailean a racolat-o si a exploatat-o pe P. Violeta Cristina, zisa “Temerau”. Tot el a asigurat transportul a doua tinere prostituate din locuintele in care stateau catre adresele clientilor si inapoi, sau de la Braila la Botosani, unde acestea s-au prostituat.

Ionel Pitulice, seful gruparii care se asigura ca platile erau intotdeauna facute, a racolat-o pe minora T. G.L., de 17 ani, pe care a exploatat-o sexual. Sora lui Ionel, Ionela Pitulice, zisa “Nela”, practica si ea prostitutia, avand anunturi publicate pe internet pentru racolarea de clienti, dar avea si rol de control si coordonare a celorlalte tinere prostituate.

Mario Daniel Mocanasu, fiul unei asistente maternale care avea in grija minora numita T.C.M., a corupt-o in plan sentimental pe tanara cu care impartea casa, facand-o sa se prostitueze. In septembrie 2016 acestia au inceput o relatie iar in iarna acelui an, minora T.C.M. si-a inceput cariera in prostitutie in baza unor anunturi publicate pe site-ul Publi24, la sectiunea Matrimoniale-Escorte, intr-un apartament din cartierul Obor.

Cel de-al patrulea acuzat, Corneliu Valeriu Iconaru, a avut relatii cu doua persoane de sex femeiesc, dintre care una minora iar cealalta in varsta de 19 ani, pe care a incercat sa le determine sa practice prostitutia in folosul sau.

Descinderi la mai multe adrese din Braila

La data de 12 iunie 2019, mai multe imobile din judetele Braila, Vrancea si Constanta au fost perchezitionate, in dimineata zilei de miercuri, fiind duse la audieri 26 de persoane, printre care si cunoscutul stomatolog Dragos-Cezar Zamfir al carui tata este si el medic la randul sau. Mascatii au ajuns si in satul Vultureni, comuna Ciresu, la domiciliile unor tineri care faceau parte din reteaua dentistului, respectiv Ionel Pitulice si Corneliu Valeriu Iconaru.

Au fost efectuate, de asemenea, perchezitii informatice, descoperindu-se, printre altele, fotografii cu tinerele implicate in practicarea prostitutiei, surprinse  in ipostaze provocatoare. Respectivele poze fusesera postate pe internet pentru racolarea clientilor.

Bani confiscati

Dosarul penal se afla pe rolul instantei de judecata, judecatorii urmand sa le confiste proxenetilor suma totala de 344.150 lei, castigata din exploatarea prostituatelor. Pitulice a obtinut cel mai mult, 163.750 lei, Mocanasu a obtinut 90.400 lei, iar Zamfir si Iconaru cate 45.000 lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>