Published On: mar, aug. 27th, 2019

In urma cu cateva luni se “luptau” cu statul paralel, acum se mananca intre ei. ALDE se dezice de PSD

Traseistii politici, sufletele politice care viseaza doar bani si functii isi lasa aliantele-mama pentru “un viitor mai bun”, pentru ei.

Cat de mari sa fi fost sperantele lui Tariceanu ca acum sa se simta atat de dezamagit de Viorica Dancila?

Pentru ca nu mai este nimic de castigat ALDE a ales sa iasa de la guvernare. Nu vor sa mai dea din cap aprobator la toate prostiile PSD-ului “Nu putem sa cautionam in continuare masuri cu care nu suntem de acord”, a declarat Tariceanu.

Conducerea ALDE a decis, luni, ca formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu sa iasa de la guvernare. Ministrii partidului au inceput sa isi depuna demisiile, urmand ca premierul Viorica Dancila sa numeasca in locul celor 4 ministri ALDE, intermiari. Decizia vine dupa ce liderii ALDE si Viorica Dancila nu s-au inteles in privinta restructurarii guvernului si a unui nou program de guvernare.

Sorin Valeriu Nas, secretar de stat ALDE in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, si-a dat astazi demisia din functie, in contextul in care delegatia permanenta a ALDE a votat luni iesirea de la guvernare.

Gratiela Gavrilescu (ministru al Mediului), Anton Anton (ministrul Energiei) si Viorel Ilie (ministrul pentru relatia cu Parlamentul) urmeaza sa demisioneze. Ramona Manescu, ministrul de Externe, a decis sa ramana in Guvern, in ciuda directivelor primite pe linie de partid.

Liderii ALDE si-au exprimat in fata Vioricai Dancila nemultumirea legata de faptul ca aceasta nu a venit cu niciun proiect de imbunatatire a progarmului de guvernare si de restructurare a ministerelor.

Odata cu decizia de a rupe coalitia, Calin Popescu Tariceanu renunta la candidatura proprie pentru alegerile prezidentiale si la sefia Senatului. Urmeaza ca demisia din functia de presedinte al Senatului sa fie depusa la inceputul sesiunii parlamentare. ALDE il va sustine la prezidentiale pe Mircea Diaconu, alaturi de cei din Pro Romania cu care vor semna o alianta electorala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>