Published On: mie, aug. 21st, 2019

In Braila totul este roz, de la camasa primarului pana la situatia financiara a municipiului

Probleme mari in primariile multor orase. Edilii spun ca in cazul in care nu le va fi suplimentat bugetul, multe primarii risca sa intre in faliment.

“Majoritatea oraselor nu reusesc sa suporte cheltuielile nici macar pentru trimestrul 3, nu au cum sa inchida anul, nu au bani sa suporte cheltuielile. Nu vor suferi primarii, ci oamenii din comunitatile locale”, declara in urma cu trei saptamani Ionel Chirita, presedinte executiv al Asociatiei Oraselor din Romania (AOR) si fost primar la Harsova.

La noi, la Braila, situatia este cat se poate de roz, un roz la fel de intens precum camasa domnului primar. Dragomir declara ca Primaria nu are probleme financiare asa cum se intampla in alte orase din tara. Acesta asigura brailenii ca municipalitatea are suficiente “rezerve” pentru a acoperi toate cheltuielile pe acest an.

“Municipalitatea are fonduri suficiente ca sa acopere plata salariilor, dar si a lucrarilor pe partea de infrastructura, care pot fi vazute peste tot in oras: “Noi avem bani la bugetul municipiului. Asa cum vedeti, in momentul de fata se lucreaza in municipiu si in paralel, pe langa banii proprii pe care ii avem, recent au plecat catre Ministerul Dezvoltarii niste facturi si situatii de lucrari in valoare de 5,6 milioane lei pentru diverse lucrari efectuate in municipiu pe PNDL. Toate cele din trecut au fost aprobate intr-un timp record si s-au facut platile si suntem convinsi ca la fel se va intampla si cu acestea. Nu avem o problema financiara la Primarie, sub nicio forma”.

Nici in privinta platii asistentior personali ai persoanelor cu handicap nu sunt probleme. Edilul a declarat ca in aceasta privinta este intr-adevar o situatie mai delicata, “In momentul de fata avem asigurata plata pentru inca vreo cateva luni de zile. In orice caz, conform asigurarilor pe care le avem, se vor plati pana la sfarsitul anului fara nicio problema”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>