Published On: lun, aug. 12th, 2019

Festivalul pestelui la Braila! Era si timpul ca inotatoarele ce se hranesc cu naivitatea “sirenelor” sa aiba sarbatoarea lor, la ei acasa

Festivalul pestelui la Braila! Nimic mai sugestiv. Era si timpul ca pestii  sa aiba si ei sarbatoarea lor. Si unde altundeva daca nu la Braila, oras  cu traditie in pescuit de sirene fara creier.

Evenimentul este programat in perioada 17-22 septembrie, pe Faleza Dunarii. Terasele vor fi populate de pesti mai mari, fomisti, dar si de stiucile care ii insotesc, in scurta vacanta petrecuta in orasul natal.

Cu burtile pline, tarziu in noapte, la lumina lunii, se va organiza parada masinilor de lux, parada la care saracii Brailei, oamenii de rand cu frica de interlopi si de Dumnezeu nu vor avea acces. Festivalul “cu si despre pestii” din Braila isi va inchide tarabele, dar nu si foamea de bani pe 22 septembrie, ziua in care stiucile migratoare isi vor vedea de drumul lor spre Elvetia si Belgia. Apropiindu-se perioada depunerii icrelor, acestea vor migra spre izvoarele de bani pentru ca, in primavara, sa obtina productie record pentru “masculii” ramasi la malul Dunarii.

Singura diferenta intre bietele inotatoare de la Dunare ce vor fi servite la ceas de seara pe terasele de la Dunare si adevaratii crapi de Braila este data de faptul ca a doua specie, ce isi are solzii adanc infipti in justitia locala, nu se lasa speriata si nici prinsa in falsele mreje ale legii.

Acum stam si ne intrebam, festivalul pestelui inchis pe cand?

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>