Published On: mar, aug. 13th, 2019

Familia autorului atentatului de la mall Braila ar putea ramane pe drumuri / Executare silita pentru plata unor daune de peste 50.000 lei

Sechestru pus pe conturile lui Marius Valentin Parfenie si pe cele ale familiei sale. Daca nu vor fi platite daunele catre Serviciul de Ambulanta din Braila acestia risca sa fie executati silit, ramanand fara casa. Aceasta este crucea pe care trebuie sa o duca familia individului care era sa produca un carnagiu in noiembrie, in parcarea Mall Braila.

Marius Valentin Parfenie, individul  in varsta de 21 de ani, care pe 11 noiembrie 2018 a intrat in plin cu masina in multime la mall-ul din Braila, este bun de plata pentru cheltuielile facute de Serviciul de Ambulanta din Braila pentru a salva vietile celor 13 oameni raniti de agresor. Judecatoria Braila a aprobat executarea silita a familiei Parfenie, dupa ce Serviciul de Ambulanta a castigat procesul privind plata daunelor. Suma depaseste 50.000 de lei, asa ca executorul judecatoresc a cerut blocarea conturilor tanarului, dar si ale parintilor acestuia, precum si punerea sub sechestru asigurator a locuintei comune si a altor bunuri.  Daca datoria nu este achitata, familia risca sa ramana fara proprietati, care vor fi scoase la licitatie in urma executarii silite.

Parfenie, teroristul de la mall, asa cum singur s-a denumit intr-un bilet lasat inainte de a produce fapta, a fost arestat in 11 noiembrie 2018, dupa ce a injunghiat o persoana si i-a furat masina, iar dupa o cursa nebuneasca a intrat in plin intr-un grup de 40 de oameni, printre care mai multi copii, aflati in fata mall-ului din Braila.

Arestul preventiv a fost prelungit deja de cinci ori, mandatul in curs fiind pana pe 5 septembrie 2019, data la care procurorii pot cere prelungirea masurii „teroristului de la mall” (asa cum a ramas in memoria publica) sau pot accepta o masura preventiva mai blanda. In ceea ce priveste judecata de fond, dosarul a fost trimis la instanta inca din 2 aprilie 2019, dupa o ancheta penala de numai cinci luni. Cauza este pe rolul Tribunalului Braila (dosar nr. 721/113/2019), insa lucrurile par sa miste total diferit fata de ancheta penala.  Procesul sau de judecata inca nu a inceput, instanta stabilind primul termen de judecata abia pe 16 septembrie 2019, adica la cinci luni si jumatate distanta de la primirea rechizitoriului de la procurori.

In urma expertizei medico-legale s-a stabilit ca barbatul, pe atunci in varsta de  20 de ani nu are probleme psihice si avea discernamant in ziua atacului.

O alta expertiza realizata la Institutul de Medicina Legala din Iasi a confirmat faptul ca atacatorul nu consumase nici droguri inainte de a urca la volan si a lovi intentionat mai multi oameni. In schimb, tanarul consumase alcool, rezultatul alcoolemiei din sange fiind de 1,25 grame la mie. Intentia sa a fost de a ucide cat mai multi oameni, iar apoi sa se sinucida.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>