Published On: lun, aug. 19th, 2019

Eliberat dupa doar 1 an si 7 luni de inchisoare/ Studentul brailean inchis in 2017 pentru lovituri cauzatoare de moarte, eliberat conditionat

Violenta de care a dat dovada un tanar brailean in urma careia a murit un om, “imblanzita” cu doar 1 an si 7 luni de inchisoare. Atat a ispasit tanarul student din Braila care in 2017, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a lovit un fost coleg de universitate, lovitura care i-a cauzat moartea la scurt timp. Initial, Curtea de Apel Galati a stabilit o pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru Daniel Iulian Ianculescu, dar, practic tanarul a executat efectiv un an si 7 luni de inchisoare din pedeapsa aplicata inainte de a fi liberat conditionat.

Judecatoria Braila a admis propunerea de liberare conditionata formulata de catre Comisia privind individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate ce il viza pe Daniel Iulian Ianculescu (24 de ani), student in anul doi la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Galati, condamnat de Curtea de Apel Galati pe 21 septembrie 2017 la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Evenimentul s-a petrecut pe 8 noiembrie 2016  in campusul studentesc „Alexandru Ioan Cuza” al Universitatii din Galati. Doi tineri din Braila s-au luat la bataie, pe fondul unei altercatii pornite, cu cateva ore inainte,  intr-un club din oras, iar unul dintre ei a murit. Potrivit martorilor, scandalul dintre Madalin Alin Leopa, fost student al Facultatii de calculatoare si informatica, victima tragicei intamplari, si Daniel Iulian Ianculescu a pornit din senin, pe fondul consumului de alcool la o petrecere intr-un club din Galati. Cei doi tineri au revenit in zona caminelor studentesti, loc unde scandalul a reizbucnit. Au urmat injuraturi, lovituri si imbranceli. Totul s-a terminat cu caderea lui Alin, care s-a lovit cu capul de asfalt. Avea sa-si piarda viata cateva minute mai tarziu in ambulanta SMURD care il ducea catre spital. Din spusele parintilor, se pare ca victima ar fi avut o sensibilitate accentuata la lovituri de orice fel, dupa un accident de circulatie in urma caruia a suferit o interventie chirurgicala la cap. Politistii si procurorul de caz au concluzionat ca agresorul nu ar fi dorit sa il omoare pe Leopa, acesta fiind si motivul pentru care fapta nu a fost incadrata la omor, ci la lovituri cauzatoare de moarte. ,,Din verificarile efectuate, s-a stabilit ca, in urma unui conflict spontan si pe fondul consumului de alcool, un brailean de 22 de ani a agresat un alt brailean de 21 de ani, acesta din urma s-a dezechilibrat, a cazut si s-a lovit in zona capului. A fost transportat pentru ingrijiri medicale de specialitate la spitalul de urgenta Galati, unde in scurt timp a decedat”, preciza la acea data comisarul sef Stefan Gohoreanu, de la IPJ Galati.

Moartea tanarului de 21 de ani a fost “spalata” cu un an si 7 luni de inchisoare, dar si cu plata unor daune morale de 100.000 de lei si daune materiale de 3.200 de lei.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>