Published On: mar, aug. 20th, 2019

Calvarul de la Centrul de Expertiza Medicala Braila/ Inghesuiti ore in sir intr-o sala de asteptare improprie, cu un aer infect

Aglomeratie, miros insuportabil, braileni bolnavi tarati pe holuri de asteptare de la ora 8 pentru  eliberarea Deciziei asupra capacitatii de munca, pentru care se sta cu greu la cozi interminabile mai bine de 5 ore. Expertiza medicala o face acum un singur medic, din patru cati erau, din anul 2017 pana in prezent.

In timp ce cadrele medicale au cabinetele ingrijite, luminoase si bine aerisite,  bolnavii nu se bucura de aceleasi conditii in sala de asteptare.

Teoretic, de la ora 8.00 se incep programarile. Pana aici totul normal, dar anormalitatea tipica braileana apare cand intri in unitatea din strada Gradinii Publice si afli ca inca 20 de persoane au fost programate, ca si tine, la aceeasi ora. Dis-de- dimineata sala de asteptare era deja plina de pacienti, aerul devenind inrespirabil. Sigur s-a venit cu noaptea in cap, sa se prinda rand cat mai in fata. Sa fi fost 40-50 de persoane. Deci repet, toti cei din sala erau programati la ora 08:00.

In fotografia alaturata se poate vedea o jumatate din sala de astepare si daca priviti atent descoperiti numai in aceasta jumatate 25-26 persoane… Nu toti sunt pacienti. Cei mai neputinciosi sunt insotiti.

La indemul  unui  cadru medical care “militeaza” pentru aerisirea incaperii, cei cu picioare bune incep sa se mai imprastie, insa, majoritea prefera sa ramana, ori din cauza neputintelor, ori pentru a nu-si pierde locul pe bancuta, caci dupa cum puteti vedea, unii nu au loc de sezut.

Pe la ora 11:00 apar primele victime. Un barbat nu se mai poate tine pe picioare iar sotia sa il indemna sa se intinda pe banca. Ceilalti inteleg si ii cedeaza locul, desi bancuta este una de tortura.

Calvarul se sfarseste in jurul orei 13, cand cei ce asteapta cuminti, scrasnind din dinti de durere de picioare, dar si de alte boli, au in sfarsit in mana decizia asupra capacitatii de munca.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>