Published On: joi, aug. 29th, 2019

Acuze grave la adresa medicilor de la Maternitatea Braila / Tanara mama: “Daca ma luam dupa ei, copilul meu imi murea in brate acasa”

Nou-nascut in Braila, la un pas de un sfarsit prea rapid. Medicii de la Maternitatea Braila nu i-au descoperit o malformatie cardiaca care ii putea fi fatala.

Indignare si revolta intr-o tanara familie din Braila. Bucuria nasterii copilului lor a fost umbrita de o crunta veste. Copilul sufere de o malformatie la inima care ii putea pune in pericol viata. Nascut in maternitatea Braila in urma cu nici doua luni, medicii nu au sesizat boala nou-nascutului.  Dupa spusele mamei, Aura Bunea, neonatologul nu au observat problema. Abia la insistentele familiei, care a sesizat ca ceva nu este in regula cu copilul lor, micutul a ajuns in Capitala la spitalul Marie Curie, unde a fost operat. Parintii, revoltati, vor sa le faca plangere penala medicilor din Braila.

Am simtit ca este ceva in neregula si daca ma luam dupa ei, copilul meu imi murea in brate acasa. Copilul avea dificultati in a manca, obosea foarte repede. Din punctul meu de vedere responsabil se face neonatologul care nu i-a facut nici o electrocardiograma, nu i-a masurat tensiunea“, spune Aura, mama copilului.

Aura este mama unui baietel de nici doua luni, nascut cu o malformatie rara a inimii. Practic aorta ii este ingustata si nu poate pompa suficient sange catre organele vitale, care ajung sa cedeze pe rand.

Problema copilului nu a fost depistata nici in timpul sarcinii, nici la nastere. Parintii spun ca medicii din maternitatea Braila, acolo unde copilul s-a nascut, i-au trimis acasa fara un control amanuntit. De la Braila, copilul a ajuns la spitalul de pediatrie din Galati. Nici aici, medicii nu i-au pus un diagnostic clar, asa ca familia a cerut tranferul lui in Capitala.

In acest moment, copilul este internat in sectia de terapie intensiva a spitalului Marie Curie din Capitala, unde a fost deja operat pe cord. El mai are insa nevoie de o a doua operatie pe cord, care este programata la jumatatea lunii septembrie.

Conducerea maternitatii Braila se apara si spune ca astfel de malformatii sunt greu de diagnosticat la nastere. Directorul medical al Spitalului de UrgentaBraila, Alina Neacsu a declarat  ca este un diagnostic care nu poate fi depistat la nastere, ci doar undeva in jur de 2-3 saptamani in prezenta unor complicatii. In replica, reprezentantii spitalului Marie Curie acuza personalul medical de la Maternitatea din Braila afirmand ca una dintre problemele majore, in astfel de cazuri, este gradul de pregatire al personalului medical. “La malformatia asta, daca neonatologul ii lua tensiunea copilului, isi dadea seama ca este ceva in neregula”, a declarat reprezentantul spitalului din capitala.

Parintii spun ca in perioada urmatoare vor face o plangere la Colegiul Medicilor si vor da in judecata spitalul in care copilul s-a nascut.

Sursa: stiri.tvr.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>