Published On: lun, aug. 12th, 2019

10 la suta dintre fetele rapite pentru prostitutie in Belgia sunt din Braila

“Un numar tot mai mare de prostituate din Romania le inlocuiesc pe bulgaroaice in Bruxelles”, potrivit ziarului “La derniere heure”.

Ziarul citeaza un raport al Amnesty International, care a declarat ca orasul belgian este “capitala prostitutiei fortate” si ca “cele mai multe prostitiate vin din orasul romanesc Braila”.

“Fetele sunt rapite si vandute engross cu sume cuprinse intre 200 si 300 de euro, dar apoi sunt revandute cu sume cuprinse intre 2.500 si 3.000 de euro. Ele sunt rapite de interlopii locali din Braila mai ales din asa-zisele cluburi din oras si judet”, arata sursa citata.

Rapoartele oficiale al autoritatilor belgiene arata ca dincele 780 de fete rapite si obligate sa practice prostitutia, 79 erau din Braila, la una dintre ultimele actiuni ale politiei. Reporterul Gilbert Dupont a reusit sa ia legatura cu o fata rapita din Braila, dar aceasta i-a marturist ca i este frica sa vorbeasca de teama ca interlopii ar putea sa ii faca rau familiei ei care se afla intr-un sat din Judetul Braila.

Politia Romana cunoaste fenomenul si admite ca cercetarile asupra celor capturati arata ca in capitala belgiana o fata se vinde cu suma de 3.000 de euro, potrivit dh.be.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>