Published On: mie, iul. 24th, 2019

Titularizarea, bat-o vina, le-a dat dureri de cap aspirantilor unui post la catedra! In Braila avem elevi de nota 10 dar si multi profesori repetenti

In judetul Braila 273 de candidati au sustinut proba scrisa din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamântul preuniversitar 2019. Inainte de depunerea contestatiilor, pentru zeci de dascali braileni notele sunt rusinoase. 54 de profesori nu isi poarta meseria cu mandrie si nici cu prea multe informatii dat fiind faptul ca au luat note de 1, 2, 3 si 4, conform datelor Inspectoratului Scolar Judetean Braila.

Initial, in salile de examen au intra 337 de candidati, insa 64 de dascali au preferat sa se retraga de la examen dupa primirea subiectelor.

Primele rezultate la Titularizare, inaintea contestatiiilor, plaseaza judetul Braila sub media nationala, la nivel de tara rata notelor peste 7 fiind de 46,86% (comparativ cu 47,40% in 2018, respectiv 45,73% in 2017). Doar 43,95% din candidatii braileni (insemnand 120 de dascali) care au sustinut examenul scris la Titularizare au obtinut note peste 7, acestia avand posibilitatea de a obtine un post la catedra pe o perioada nedeterminata.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>