Published On: mar, iul. 9th, 2019

Statiunea Lacu Sarat poate renaste din propriul namol, cu ajutor european / Doar fondurile europene o pot salva de la pieire

In cadrul unei conferinte de presa, presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac a declarat ca Lacu Sarat are nevoie sa fie inclus in ordinul statiunilor balneoclimatice pentru a putea atrage fonduri europene. De asemea, acesta ii  da un ultimatum primarului din Chiscani in vederea asocierii cu consiliul judetean.

“Am fost si la doamna ministru Pintea si am intrebat de acel ordin prin care statiunea Lacu Sarat sa fie inclusa in ordinul statiunilor balneo-climatice. Hotararea de Guvern este pe circuitul interministerial, are toate aprobarile luate, mai sunt de la careva ministere, si va intra in urmatoarele sedinte de Guvern. Astfel, se va rezolva si cu Primaria Chiscani modalitatea de a putea face proiecte europene, tinand cont ca statiunea va avea statul de statiune balneo-climatica si va putea atrage fonduri europene, mai ales pe partea de infrastructura, adica alimentare cu apa, canalizare si asfaltarea corespunzatoare a tuturor aleelor. Primarul Cojea sa faca un plan de dezvoltare a statiunii daca doreste doar pe forte proprii. Le reamintesc ca, consiuliu judetean are o hotarare data pentru asociere, si ii astept sa ia o hotarare. Ideea este ca acest lac sa nu moara!” a declarat Francisk Chiriac.

Reamintim ca de starea jalnica in care se afla statiunea Lacu Sarat se face raspunzator intreg consiliul local al comunei Chiscani, care a refuzat categoric asocierea cu Consiuliul Judetean Braila. Declaratia ii apartine tot presedintelui CJ, Chiriac sustinand ca, in ciuda tuturor eforturilor depuse de CJ, dar si de el personal, a vizitelor in teren si a discutiilor purtate cu consilierii comunei Chiscani, acestia au avut alte interese si au refuzat categoric sa adopte Asociatia ADI “Lacu Sarat”.

In ciuda lipsei de investitii in aceasta perla a Brailei, Lacu Sarat continua sa atraga turisti in cautarea sanatatii pierdute, care prefera sa ignore ruina in care se adanceste statiunea, punand in prim plan capacitatile curative cu care a fost inzestrata aceasta zona.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>