Published On: joi, iul. 25th, 2019

Si uite cum incet, incet, PSD “taie picioarele” viitorului tarii / Studentii umiliti de cei ce trebuie sa le dea aripi sa zboare

Statul “sustine” viitorul Romaniei avand grija sa taie si singura modalitate de deplasare pentru studentii de 20 de ani, cu nenumarate griji si fara bani, transportul feroviar. Dupa ce si asa viteza de deplasare pe liniile comuniste a trenurilor studentilor este vizibil redusa, acum studentii vor fi lasati in gara “NEPASARII”, de pe ruta spre VIITOR. “Vinovatii” pentru supraaglomerarea CFR-ului, “contropitorii” garilor imbacsite de saracie, sunt pusi la zid de catre statul roman. Se doreste ca studentii, pentru care singurul mod de deplasare il reprezinta trenul, sa nu mai beneficieze de gratuitate pe caile ferate, condamnand astfel viitorul la izolare si ignoranta.

Ministrul Finantelor a declarat joi, ca vrea sa conditioneze gratuitatea studentilor la transportul feroviar de performanta academica . „De ce sa nu fie incurajata situatia la invatatura? Sa fie una foarte buna, fara restante, fara repetenti”, a declarat Eugen Teodorovici.

Teodorovici a afirmat ca facilitatile actuale pentru studenti priveaza alte categorii sociale de posibilitatea de a avea transport gratuit. Numarul mare de studenti care circula cu trenul priveaza multe alte persoane de avea acces la aceasta forma de transport, in viziunea ministrului.

De ce sa nu fie limitate la un numar aceste calatorii. Vedem daca sunt 12. Ai un veteran de razboi si merge la ghiseu. Si vrea sa ajunga unde vrea sa ajunga omul ala. Si i se spune: ne pare foarte rau, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a mai explicat ca limitand calatoriile gratuite pe sectorul feroviar pentru studenti vrea sa aplice gratuitatea in alte ramuri de transport, precum domeniul rutier si naval.

De asemenea, ministrul vrea sa conditioneze toate aceste gratuitati de perfomanta academica: „De ce sa nu fie incurajata situatia la invatatura? Sa fie una foarte buna, fara restante, fara repetenti. Vine statul si suporta si incurajeaza invatatul cu note bune si note mari”.

“Djihadul” impotriva cotropitorilor (studentii) care suprapopuleaza transportul feroviar, a aparut cand Ministrul Transporturilor a explicat intr-o conferinta de presa, ca vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervarilor facute de studenti. „Se fac foarte multe rezervari de catre studenti, asta este problema”, a spus Razvan Cuc.

Aceasta “problema” ar putea fi rezolvata in curand, intrucat Ministrul Finantelor a anuntat ca Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numarul de calatorii gratuite cu trenul pentru studenti. De asemenea, limita de varsta a studentilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>