Published On: mar, iul. 16th, 2019

Proiect in valoare de 300 000 RON votat “orbeste” de catre consilierii judeteni din Braila, fara a ii interesa pe ce se cheltuiesc banii publici

Consilierii Judeteni din Braila au ajuns sa voteze “orbeste” un proiect de investitii in valoare de 300 mii RON, in Zavoaia, nestiind nimic despre ceea ce reprezinta aceasta investitie. Mai concret, este vorba despre un proiect de hotarare discutat ieri in plenul CJ Braila, care viza asocierea CJ cu Consiliul Local Zavoaia, pentru construirea unui Centru multifunctional in valoare totala de 563.787 lei cu TVA,  din care contributia CJ va fi de 312.393,60 lei cu TVA, iar cea a CL Zavoaia va fi de 251.393,40 lei cu TVA. Proiectul, in care era specifica doar suma necesara, nu avea nici un detaliu care sa faca referire la ce va cuprinde acel centru.

Problema apare atunci cand un consilier mai implicat incearca sa inteleaga scopul acestui proiect. Consilierul PND, Catalin Iordache, a incercat sa afle mai multe detalii despre modul in care vor fi cheltuiti acesti bani proveniti de la bugetul local, insa nu a primit nici un rapuns concret, insusi presedintele CJ necunoscand detaliile. Singurul “capabil” sa argumenteze aceasta investitie ar fi fost primarul comunei Zavoaia care nu se afla in sala.

“Din ce este compus acest centru multifunctional? Nu ni se spune ce reprezinta, de fapt, acel Centru multifunctional. Pentru ca, din ceea ce citim noi aici, nu reiese nimic de genul asta, adica nu ni se spune ce reprezinta, ce este acest Centru multifunctional? Nu se spune nimic, e doar o suma si scrie ca se face un Centru multifunctional, si atat. Ce e Centrul asta multifunctional, care e si <<imprejmuit  partial>>? Ma rog, partial, integral, asta e mai putin important; dar ce reprezinta el, ce e el?

As vrea, va rog frumos, sa le atrageti atentia primarilor care depun astfel de cereri sa spuna exact ceea ce doresc sa faca acolo, pentru ca <<se face un Centru multifunctional>>. Bun, ce reprezinta? Poate sa-mi explice cineva ce reprezinta?” a declarat Catalin Iordache.

Raspunsul presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD) a fost cat se poate de vag, cautand parca cu privirea interventia primarului in cauza, “Domnul primar, dar nu este aici…”.

Fara prea multe alte explicatii, proiectul a fost supus la vot, si culmea este ca a si trecut, avand doar doua voturi impotriva, cel al consilierului Catalin Iordache si al Simonei Draghincescu. Inca o dovada a lipsei de interes in privinta modului in care sunt folositi banii publici, in Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>