Published On: vin, iul. 12th, 2019

Primaria monteaza module de selectare a deseurilor, brailenii arunca gunoiul la intamplare, din comoditate, iar firmele de salubritare platesc amenzi in loc de salarii

Braila, pe langa faptul ca este un oras imbatranit, demonstrat prin statistici, este si un oras nu tocmai curat, lucru vizibil cu ochiul liber. Primarul Marian Dragomir a recunoscut ca toate cele trei societati care ar trebui sa asigure curatenia stradala au fost amendate pentru neindeplinirea sarcinilor de lucru.  Sa nu mai vorbim despre trotuare care nu simt atingerea maturii, cu zilele si chiar cu saptamanile. Nici brailenii nu ar fi prea implicati in mentinerea unui oras curat, lucru recunoscut chiar de edilul Dragomir, care afirma ca aceasta aruncare a gunoiului la intamplare s-ar face din comoditate.

Nu toti cetatenii colecteaza gunoiul selectiv. S-a constatat in modulele pentru colectare selectiva ca unii dintre braileni arunca gunoiul menajer, lucru care compromite intreaga cantitate selectata in mod corect, de cetatenii de buna credinta. Societatile au fost amendate pentru ca nu au impartit sacii de colectare selectiva. Anul acesta ajungem la un numar de 300 de ansambluri de module. Modulele sunt din partea Primariei, si vin in ajutorul societatilor de salubritate. Din pacate nu toti cetatenii colecteaza selectiv, din comoditate”, a declarat Dragomir in cadrul unei conferinte de presa.

Asa ca, firmele de salubritate care de mult primesc o continua a doua sansa, “asociate” cu brailenii care din comoditate arunca gunoiul la intamplare, fac ca modulele destinate colectarii deseurilor sa fie inconjurate de gunoi dar si de nepasare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>