Published On: lun, iul. 29th, 2019

Panica printre braileni / Un mare angajator din Braila trimite in somaj 2000 de angajati

2000 de angajati, din cei 2800, ai celebrei companii japoneze care produce cablaje, aparatura si componente pentru industria auto, Yazaki, vor ramane fara serviciu pentru 3 saptamani.

Potrivit conducerii companiei Yazaki, este vorba despre salariatii care asigurau operatiunile de productie, care vor fi suspendate pe o perioada de aproximativ trei saptamani, incepand cu 1 august . Masura de trimitere a angajatilor in somaj tehnic este luata din cauza scaderii comenzilor de pe piata auto mondiala.

Aproximaiv 72% din numarul total de angajati vor suferi gauri in buget. Vestea buna este ca masura este doar pe termen scurt. „Fabrica Yazaki din Braila isi suspenda operatiunile de productie pentru aproximativ trei saptamani, incepand cu 1 august 2019. Aproximativ 2.000 de operatori direct productivi vor fi afectati de aceasta  suspendare a productiei. Totusi, toti ceilalti care nu au legatura directa cu productia, vor lucra program normal. Operatorii afectati vor fi platiti cu 75% din salariul lor pe durata suspendarii productiei”, a declarat Aura Cojocaru, manager resurse umane la Yazaki.

Angajatii companiei japoneze se tem insa ca aceasta oprire ar putea fi doar inceputul unui declin care ar putea fi urmat de concedieri, sindicatul din firma cerand conducerii sa lamureasca lucrurile, ceea ce s-a si intamplat.

Managerul a mai precizat ca nu se pune probleam sa fie concedieri si ca, mai mult, din septembrie vor fi noi angajari. Ar fi vorba de circa 250 persoane, personal necesar pentru un nou proiect, la care se lucreaza in acest moment. Conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila este de parere ca  suspendarea contractelor de munca de la Yazaki nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni, dat fiind ca nu este nimic ilegal la mijloc.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>