Published On: mie, iul. 17th, 2019

Pacienti falsi infiiltrati in cuibul coruptiei / Spitalele

Coruptia din spitale este mai infloritoare ca niciodata. Cu toate ca salariile din sistemul medical au crescut considerabil, aceasta practica veche pare ca inca rezista, in ciuda gravelor repercursiuni. Acest fapt este intarit si de actiunea Ministrului Sanatatii de a infiiltra pacienti falsi in interiorul”putred” al  sistemului de sanatate pentru a demasca personalul medical spagar.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca un angajat al unui spital din Romania a fost deja dat afara cu metoda pacientului fals. Ieri, Pintea a declarat ca in spitale vor fi trimisi pacienti falsi care vor testa daca medicii sau asistentele cer mita pacientilor. Desi anuntata public abia ieri, operatiunea a inceput acum cateva saptamani si a avut un prim rezultat.

“Nu este o idee a mea. Este o parte a strategiei anticoruptie pe care trebuie sa o implementam. Deja am inceput sa facem verificari. Avem exemple negative deja. Exemplul pe care pot sa vi-l dau este a unui pacient care a mers la spital pentru o fisa medicala pentru permis auto si a platit analizele si o taxa de celeritate ceruta din partea personalului medical auxiliar.

Cu trei saptamani in urma am facut primul astfel de control. Va pot spune ca in acest moment o persoana a parasit spitalul, am facut doar cinci actiuni pana acum. Este o parte a strategiei anticoruptie. Atunci cand pacientul este nemultumit de actul medical, trebuie sa luam masuri”, a declarat Sorina Pintea.

Acum o sa vedem ce masuri se vor lua si la Spitalul Judetean Braila daca vor avea loc aceste vizite “mascate”, pentru ca sigur va fi cazul avand in vedere declaratiile brailenilor care au avut nefericirea de a ii calca pragul, cu probleme de sanatate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>