Published On: Dum, iul. 21st, 2019

Mafia imobiliara poate rasufla usurata: Vicele Jantea desfiinteaza Compartimentul Disciplina in Constructii de la Politia Locala

Luni, 22 iulie 2019, va fi trecuta cu rosu in calendar de mafia imobiliara, zi de mare sarbatoare. Aceasta daca punctul 8 al sedintei Consiliului Local Municipal Braila va adopta propiectul de hotarare initiat de viceprimarul Jantea Crican care doreste nici mai mult nici mai ptin decat desfiintarea Compartimentului Disciplina in Constructii de la Politia Locala  Municipiului Braila. Practic, ”prim-viceprimarul” Jantea, asa cum este numit de unii colegi, vrea ca numarul de posturi pentru cei care trebuie sa controleze respectarea disciplinei in constructii, care presupune inclusiv depistarea si amendarea celor care distrug carosabilul, trotuarele, spatiile verzi, copacii, locurile de joaca si multe altele sa fie redus de la patru politisti la unul, mai bine spus, una singura! Prin urmare, Jantea crede ca munca celor patru oameni, concretizata in peste 150 de procese verbale incheiate lunar poate fi facuta de un singur om. Sursele noastre indica faptul ca Jantea ar prefera ca singurul politist care sa se ocupe de astfel de lucruri la Politia Locala sa fie femeie, in fapt singurul dintre cei patru politisti care lucreaza acum.

Cand interesele si ura isi dau mana

”Prim-viceprimarul” Jantea stie ca nu mai pupa inca o functie de viceprimar la alegerile locale care vor avea loc in vara anului viitor, asa ca isi umple caruta cat mai poate si cat mai repede poate, poate si pentru ca prieteniile dubioase si locurile in care isi face veacul au ajuns la urechile sefilor sai. Un ultim scandal in care a fost implicat si in care a manjit imaginea primarului Dragomir a fost cel legat de un dezvoltator imobiliar caruia Jantea i-a permis sa distruga o zona verde importanta pentru a inghesui niste case pe care doareau sa le cumpere niste pesti si niste camatari cunoscuti.

”Initiativa” cu pricina s-a lasat cu apeluri disperate ale locuitorilor din zona catre Politia Locala, care l-a amendat pe dezvoltator. Si acesta nu este singurul exemplu.

Naravul asa-zisilor dezvoltatori l-a cuprins si pe baietelul pus de mamicuta, veti vedea mai jos ce mamica are, vice la Primaria Braila. Jantea si l-a manifestat din greu in cazul Sandu Aldea nr. 3. Sa vezi comedie! Niste baieti se apuca de demolat, de construit, de sapat santuri pe strada si lasat nereparat. Trei din cei patru politisti ai Compartimentului Disciplina in Constructii al Politiei Locale ajung in zona. Solicita documentele, dar nu mai apuca sa le vada, ca ajunge la fata locului fix tovarasul ”prim-viceprimar” care le flutura un fel de autorizatie prin fata ochilor si le maraie printre dinti ca nu vrea sa se stie cine isi face casa acolo. Bine, faptul ca la orice constructie trebuie sa existe un panou care sa ofere datele pe care Jantea si le doreste secrete nu era ”durerea” lui si nici ca-i pasa ca lipsa acestuia este contraventie si se pedepseste cu amenda, conform legii.

Durerea a fost a celor trei politisti care au fost chemati de urgenta la sediu unde au fost trasi de urechi si pusi sa spuna cine i-a trimis acolo, ce va de genul cam ce partid, cam ce serviciu secret etc. Cum cei trei se pare ca nu au stiut raspunsul corect li s-a transmis ca tov Jantea-i tare suparat si va lua masuri. Ceea ce s-a si intamplat, luni 22 iulie urmand sa se desfiinteze o multime de functii, cam trei, ei, da, fix alea trei ale politistilor curiosi.

Cu dragostea nu te pui

Poate ca Jantea ar fi trecut peste manglele cu imobiliarele, cu ceea ce se intampla in Sandu Aldea nr.3 (ah, uitasem, acolo isi face mamica lui casuta de miliarde, dar asta in zilele viitoare, pe foarte larg), dar peste dragoste, bai politisti fara suflet!

Intr-o perioada, cam cand sotia lui Jantea era insarcinata cu el si nu cu munca grea de inspector la Primaria Braila si apoi la Consiliul Judetean Braila, ”prim-vicele” era amator de vizite nocturne la un bloc de pe strada Scolilor, un bloc de speriati care pusesera o poarta de sarma care ba nu-l lasa pe Jantea sa intre, ba nu-l lasa sa iasa! Suparat nevoie mare, Jantea se rastea la Politia Locala sa-i amendeze pe aia cu poarta, dar aia nu se lasau si castigau in instanta anularea proceselor verbale. Vinovati? Ati ghicit: cei trei politisti de la Disciplina in Constructii, chemati in ajutor, ca nu au gasit o modalitate de a-i  largi gaura din gard ca tov Jantea sa poata sa-si viziteze amica.

Si atunci Jantea a facut ca toti dracii si a zis ca le baga alora trei mintile in cap. Dupa cum am scris mai sus, luni vrea sa le bage definitiv!

Ganditi cu creierul, nu cu carnetul de partid

Pana luni dimineata, consilierii locali municipali se pot gandi daca figurile unui putoi impins de ma-sa in functie pentru ca ma-sa este fosta mana dreapta a prim-secretarilor braileni, o numim aici pe Jantea Crican Constanta Ana, sunt suficiente ca un compartiment important al unei institutii publice sa fie desfiintat. Se mai pot gandi, la randul lor, si primarul Marian Dragomir (in ciuda razboiului pe care il are cu Infobraila, la faza asta e nevinovat), manjit inca o data de ineptele idei ale vremelnicului viceprimar Jantea Crican Alexandru.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>