Published On: joi, iul. 4th, 2019

Lacu Dulce, cel mai rau-famat cartier din Braila, fara scoli suficiente si cu cel mai scazut nivel de trai

Din toate orasele din Romania, Braila se situeaza pe pozitia 39 din 41, in ceea ce priveste siguranta, curatenia si linistea. Acest top are la baza cercetari efectuate care au inclus categorii precum siguranta, facilitati medicale, curatenie, liniste, magazine si restaurante, transport, costul general al vietii, calitatea aerului, recreere sau facilitati educationale.

Conform studiilor efectuate de storia.ro in colaborare cu D&D Research, cu titlul “Siguranta cartierelor din orasul Braila”, acestea situeaza pe primul loc cartierul Tineretului. Aflat in apropierea principalei artere care strabate orasul, Calea Calarasilor, acest cartier este sigur prin prezenta scazuta a evenimetelor de tip infractional. Acesta a obtinut un punctaj de 93,75, in baza celor 23 de respondenti intervievati. La polul opus al clasamentului se situeaza cartierul Lacu Dulce. Aici, pe baza raspunsurilor a 125 persoane. Punctajul obtinut de acest cartier in topul ce priveste siguranta cartierelor din orasul Braila este de 29,09. Din pacate, acest cartier se afla pe ultimul loc si atunci cand vine vorba de facilitati educationale. Prezenta a doar doua scoli cu capacitate clar insuficienta, au facut cartierul Lacu Dulce sa obtina doar 24,76 puncte in acest clasament.

La jumatatea clasamentului privitor la siguranta cartierelor din orasul Braila se afla cartierul Hristo Botev. Acesta ocupa locul 16, din totalul celor 32, ca grad de siguranta.

Pe langa siguranta cartierelor din orasul Braila, si costul general al vietii poate influenta decizia de a achizitiona o proprietate. Cel mai ridicat cost general al vietii se pare ca exista in cartierul Independentei. 35 de respondenti au clasat pe primul loc acest cartier care a obtinut un punctaj de 63,39. Din nou, la polul opus al clasamentului se afla cartierul Lacu Dulce. Nivelul de trai scazut al locuitorilor acestui cartier a influentat punctajul de doar 29,33. Acesta a fost obtinut in baza raspunsurilor celor 125 de persoane intervievate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>