Published On: mar, iul. 16th, 2019

Incepe colectarea selectiva a deseurilor in Braila / Din 31 iulie brailenii vor trebui sa cunoasca si sa respecta noi reguli in ceeea ce priveste aruncarea gunoiului

A inceput sa se imparta sacii pentru colectarea selectiva in municipiul Braila. Sacii sunt predati de operator de salubritate al fiecarei gospodarii, conform unui grafic dinainte stabilit

SC RER Ecologic Service SRL a inceput sa imparta pe teren sacii de plastic in care cetatenii vor trebui sa puna deseurile reciclabile, adica PET-uri, hartie, cartoane, doze de aluminiu, sticle si borcane. Astfel, vineri, 12 iulie, a fost prima zi in care s-au distribuit sacii de culoare galbena, in gospodariile din cartierul Radu Negru. In data de 13 iulie, distribuirea a continuat tot in Radu Negru, iar pe 14 iulie au fost luate la rand casele din cartierul Calarasi IV. Zilele de 15 si 16 iulie au fost rezervate cartierului Chercea, iar pe 17 si 18 iulie angajatii RER vor putea fi vazuti punand sacii galbeni in cutiile postale sau aruncandu-le peste poarta in cartierele Lacu Dulce si Catanga.

Primaria anunta ca RER va incepe efectiv colectarea separata a deseurilor de ambalaje prin SACUL GALBEN in zona de case (gospodarii individuale) in  data de 31 iulie, dupa urmatorul grafic saptamanal: in fiecare zi de Miercuri – in cartierele Radu Negru, Calarasi IV; in fiecare zi de Joi – in cartierele Lacu Dulce, Minerva, Catanga; in fiecare zi de Vineri – in cartierul Nedelcu Chercea. In zilele respective, cetatenii vor trebui sa scoata in fata portii sacii galbeni in care au pus doar deseuri reciclabile – plastic, hartie si sticla.

Operatorul de salubritate “Eco” SA va distribui saci de plastic pe sectorul sau de activitate incepand de luni, 22 iulie. Sacii pregatiti de “Eco” au culoarea verde.

In cazul firmei codase si anume Brai-Cata, sectorul de case va fi acoperit de celelate doua firme. Pe strazile respective, cele doua firme urmeaza sa distribuie sacii de plastic catre populatie conform unui program ce urmeaza sa fie comunicat.

La colectarea sacilor de plastic incarcati cu deseuri reciclabile, firmele de salubritate vor imparti la fiecare gospodarie saci noi, care vor fi preluati la urmatoarea actiune de colectare, conform graficului.

In ceea ce priveste colectarea deseurilor reciclabile pentru asociatiile de proprietari (blocuri), aceasta se face zilnic, de luni pana duminica inclusiv, de catre fiecare dintre cei trei operatori de salubritate, in sectorul lor de activitate, conform programului.

Operatiunea de colecatre a deseurilor va incepe efectiv pe 31 iulie.

Acum ramane de vazut cati braileni vor respecta acesta noua metoda de aruncare a gunoiul menajer. Metoda noua in Braila, dar de mult implementata, dar si respectata in orasele civilizate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>