Published On: lun, iul. 1st, 2019

Doriti siguranta? Circulati cu BRAICAR! La doi lei, transporti ce si cat vrei

Biletul de calatorie Braicar ar trebui sa aiba inclus in pret bagajul de “cala” si o asigurare de calatorie, deorece stii cum te urci dar nu stii cand, si cum cobori!

Doi lei pentru un drum cu transportul in comun in Braila? Un fleac, cand ai inclus in pret transpotul de copaci, de craci, poate si de mobila, la cerere. In schimb ti se ofera siguranta mentinuta de cutitarii Brailei, adrenalina la toate curbele, aer curat ce patrunde in mers prin usile larg deschise, si mai ales comfort.

1 Iulie 2019, un bilet pentru transportul in comun s-a facut 2 lei in Braila, unde e lege nu este tocmeala. Nu ar fi o problema ca se majoreaza pretul biletului, daca acest lucru s-ar regasi in conditiile de calatorie.

Contracost, braileanul de rand primeste o plimbare nu tocmai sigura pe stazile Brailei cu mumiile in descompunere, numite generic autobuzele Braicar. Despre tramvaie, nimic de zis, ele ar trebui sa aiba un bilet mai piperat “mai cu de toate”, in valoarea sa intrand nu doar plimbarea din punctul A, in punctul B pentru o persoana, ci si transportul de bagaje de mari dimensiuni ca de exemplu, buturugi, craci, trunchiuri de copaci, ca mai are si brailenul prin curte. Tot in biletul de tramvai ar trebui sa fie inclusa si asigurarea de calatorie, avand in vedere ca stii cand, si cum te urci dar, nu stii cand, si mai ales cum cobori, ori in picaj la vreo curba mai serioasa, ori cu vreo taietura facuta pe cutitarii minori, purtatori de arme albe ascutite. Pana si vatmanul isi pleaca capul si isi astupa ochii vazand un grup de braileni de la kilometrul 10 cum isi castiga traiul de zi cu zi. Controlorii, nimic de spus la adresa lor! Isi fac datoria cu cinste si in orice conditii, cum vad un copil curat imbracat, fara abonament la el, cum il coboara in mijlocul pustietatii si il sanctioneaza pe masura, pe micul infractor.

Asa ca, in Braicar, toata lumea isi face datoria, de la vesnicul manager Sandulescu, la vatmanii care lasa oamenii sa isi faca si ei treburile, si pana la controlorii care sanctioneaza aspru, in numele legii “micii infractori”, elevi la scolile din municipiu, ca doar nu ar avea tupeul sa deranjeze mancatorii de seminte cu fuste colorate si cutitele la purtator. Au si ei demnitatea lor!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>