Published On: vin, iul. 5th, 2019

Din aceasta saptamana, producatorii de pepeni braileni vor trebui sa iti eticheteze marfa de la tarabe

Producatorii locali de pepeni precum cei din Braila, Buzau, Ialomita, Giurgiu, ce recolteaza si livreaza catre consumatori cantitati din ce in ce mai mari de pepeni vor trebui sa isi eticheteze marfa. Din aceasta saptamana, eticheta trebuie sa fie prezenta, obligatoriu, la orice punct de vanzare al pepenilor verzi si galbeni.

Astfel, aceasta va cuprinde informatii privind denumirea producatorului, localitatea de origine, data recoltarii si pretul cu amanuntul, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii. Decizia a fost luat de catre Petre Daea, cu scopul de a informa corect consumatorii si a nu crea confuzii in randul acestora.

„Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producatorilor autohtoni si a pepenilor romanesti se aplica masura etichetarii standard, conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltaii rurale nr.225/2017”, se arata intr-un comunicat al Ministerul Agriculturii.

Pentru informarea corecta a tuturor celor interesati, prezentam modelul de eticheta ce va fi afisat la fiecare punct de comercializare a pepenilor romanesti verzi sau galbeni (foto).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>