Published On: mar, iul. 23rd, 2019

Brailenii, pescari ilegali inraiti / Prinsi cu pestele in plasa

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au constatat mai multe infractiuni de braconaj piscicol si au retinut in vederea continuarii cercetarilor, bunuri in valoare de 11.400 de lei.

In data de 22 iulie, in jurul orei 13.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera BrailaI.T.P.F. Iasi,  pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, au depistat pe malul stang al fluviului Dunarea, in zona km. 202, pe braileanul T.S., in varsta de 38 de ani, care desfasura activitati de pescuit comercial neautorizat, folosind o barca din fibra de sticla, cu motor atasat si trei plase de pescuit din nailon in sase fire.

De asemenea, in cadrul mai multor actiuni pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, desfasurate in decurs de o saptamana, politistii de frontiera braileni, au depistat sase barbati, cu varste cuprinse intre 39 si 57 de ani, domiciliati pe raza judetului Braila, care desfasurau activitati de pescuit comercial, pe fluviul Dunarea, fara a detine licenta sau autorizatie si folosind unelte interzise de lege.

Ca urmare a celor constatate au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, trei ambarcatiuni in valoare de 2.500 de lei, doua motoare in valoare de 6.800 de lei si unelte de pescuit in valoare de 2.100 de lei.

Politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit si producere, import, comercializare, detinere sau folosire la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>