Published On: mar, iun. 25th, 2019

Strada Pietatii din Hipodrom cerseste pietate in zadar, de mai bine de o luna si jumatate. Strigatul gropilor nu este auzit

Timpul a trecut, articole in ziar s-au scris si citit, comentariile au curs, nemultumirea s-a strigat, speranta a apus, gropile din Hipodrom au ramas la fel de adanci, si, ce credeti, parca mai dese!

La mijlocul lunii mai aratam cu revolta cum arata strada Pietatii de la Spital pana la cimitirul Sfantul Constantin.

Strazile decopertate de mai bine de o luna si jumatate, pun la grea incercare nervii cetatenilor dar si rezistenta masinilor. Pe o portiune de drum sunt atat de multe gropi incat cu greu poti sa le eviti ca si sofer. Slalomul printre gropi a ajuns o activitate zilnica pentru nefericitii care se afla in trecere prin zona. Si nu este o zona care poate fi evitatat cu usurinta, tinanad cont ca fix pe aceasta strada sta, pe cale sa explodeze, bomba cu ceas numarul 2, si anume corpul B al Spitalului Judetean Braila. Inainte de a ajunge acolo, bolnavii sunt “caliti” prin gropi, sa se invete cu raul, tinanad cont de locul unde urmeaza sa ajunga.

Lucrari de asfaltare au inceput in forta pe alte strazi mai putin circulate din cartier, parca facand in ciuda Pietatii, care, de mai bine de 1 luna si jumatate isi plage de mila, transformand craterele in gropi de acumulare a lacrimilor varsate de braileni, de mila strazii, dar si de mila masinilor personale.

Inca de la inceputul lunii mai, a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor pe Strada Pietatii de la Bariara pana la Scolilor, lucrari ce constau in turnarea unui covor asfaltic si trotuare. Lucrarea a fost inceputa dupa cum arata craterele din asfalt, dar finalizarea intarzie sa apara.

Este mai apropiata ziua in care gardul cimitirului Sfantul Coonstantin va emana istorie din toti peretii care il inconjoara, decat ziua in care strada Pietatii va deveni una “decenta”, fara atatea gauri.

Cum este sa pui imagini ce infatiseaza luptele dure duse de soldatii braileni, pe un gard al unui cimitir situat pe o strada “bombardata”? Bietii soldati cazuti la datorie se vor rasuciri in morminte vazand ca strada arata mai rau decat pe vremea lor, timpuri in care curajul, respectul si integritatea domneau.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>