Published On: joi, iun. 27th, 2019

Probleme in jurul podului peste Dunare. Guvernul PSD pune la incercare rabdarea brailenilor proprietari de terenuri expropriate

Probleme la pod. Marea investitie de la Braila incepe sa dea semne ca nu ar fi prea bine organizata. Pentru cele peste 400 de proprietati expropriate, detinute atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice, din Braila si Tulcea, inca nu s-au finalizat formalitatile pentru plata sumelor de bani cuvenite. Banii sunt alocati inca de anul trecut dar proprietarii se pare ca au ramas deocamdata si cu terenurile luate, si fara bani in buzunare. Sumele acordate de Guvern pentru exproprieri  sunt 9,87 milioane lei repartizate teoretic numai judetului Braila iar 0,478 milioane pentru proprietatile din judetul Tulcea

Astfel, noua societati comerciale locale ar trebui sa primeasca peste 6 milioane lei, iar diferenta de 3,8 milioane lei ar trebui acordata unui numar de 40 de familii din municipiu si din comuna Vadeni, pe raza careia se va construi podul.

Contractul pentru executia podului suspendat peste Dunare in zona Braila a fost semnat in martie 2018, iar antreprenorul lucrarii este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).

Durata de realizare a podului peste Dunare este de 48 de luni, din care 12 luni – proiectarea si 36 de luni – executia, iar termenul de garantie este de 10 ani.

Durata de realizare a podului peste Dunare este de 48 de luni, din care 12 luni – proiectarea si 36 de luni – executia, iar termenul de garantie este de 10 ani.

Proiectul care ca scop crearea unei cai de comunicatie moderne, cu implicatii in dezvoltarea regionala a zonei, fluidizarea traficului intre localitatile Braila, Galati, Tulcea si Constanta, cresterea sigurantei utilizatorilor, micsorarea timpilor de parcurs si scaderea poluarii la toate nivelele in prezent tranzitate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>