Published On: vin, iun. 21st, 2019

 Politia Ianca in stare de alerta. Fetita de 9 ani cautata in tot orasul

Vacanta mult-asteptata de copii trebuie sa aduca bucurie si relaxare acestora, nu temeri si riscuri inutile. De petrecerea in siguranta deplina a vacantei de vara sunt acum responsabili numai parintii, obligatie pe care trebuie sa si-o asume prioritar altor preocupari.

Obligatia neasumata de supraveghere a propriul copil, in varsta de numai 9 ani, a adus politistii Politiei Orasului Ianca in stare de alerta in prima zi a vacantei de vara. In seara zilei de 18.06.2019, parintii au observat ca fiica lor nu s-a intors de la joaca, unde plecase cu patru ore inainte. Sesizati de mama, politistii au inceput imediat cautarile in orasul Ianca, la lasarea serii acestia gasind copilul in scara unui bloc unde se adapostise din cauza conditiilor meteo.  Cu ajutorul oamenilor legii si a reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, parintii au aflat ulterior prin ce teama trecuse minora in decursul celor patru ore. Micuta,  surprinsa de furtuna, s-a refugiat in scara unui bloc, de unde nu a mai stiut sa se intoarca la domiciliu. Iar pericolele la care a fost expusa minora de propriii parinti puteau sa nu se opreasca aici.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila atrage atentia parintilor cu privire la indatoririle si obligatiile pe care le au in privinta ingrijirii, educarii si supravegherii minorilor pe perioada vacantei de vara.

Legal, lipsa de supraveghere a minorului in varsta de pana la 16 ani de catre parinti sau de catre persoanele carora le este incredintat spre crestere si educare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei, potrivit Legii 61/1991, republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>