Published On: mar, iun. 11th, 2019

Lacu Sarat si “miracolul” verde din canalizare

Lacu Sarat, rai curativ pentru bolnavi, boala grea pentru masini si oaza de viata pentru copacelul iesit ca prin minune din canalizare.

Timpul a trecut, Lacu Sarat si-a deschis portile pentru turistii cautatori de sanatate. In urma cu o luna, anuntam reparatii capitale in faimoasa statiune care nu isi mai poarta cu glorie renumele, renume care odata… demult, punea Braila pe un loc fruntas in ceea ce priveste turismul in scopuri curative. Aveam o sperata, ca, printr-o minune, perla Brailei va capata faima de altadata. S-a spulberat!

Asfaltarea/peticirea s-a incheiat, capacele de canalizare au fost aruncate la locul lor, denenind veritabile capcane pentru turistii care au venit cu dorinta de a se face bine, de a-si ameliora strarea de sanatate, nestiind ca vor fi nevoiti sa isi “interneze” masinile in salonul mecanicului.

La intrare in statiune observam cu interes o rascoala a bordurilor.  O bucata de bordura “buclucasa” s-a razvratit, semn ca nu vrea sa stea in linie dreapta  cu suratelele ei mai obediente.

Dar ce verde frumos rasare, nu-i un pom, un pom e oare? Nu se stie, dar la canalizare, uite o floare! Ca prin minune, dintr-o canalizare neacoperita a rasarit un mic copacel, care pare ca si-a infipt adanc radacinile in betonul ce inconjoara groapa. Lasand la o parte ironia, am incercat sa ii intrebuintez o utilitate pomuletului ce se inalta semet din canalizare. Si am gasit-o! Este modul romanesc de a semnaliza o groapa din mijlocul strazii. Ziua se vede, dar pe timp de seara oare este impodobit strategic cu instalatie multicolora de brad?

Doar darul cu care a fost inzestrat Lacu Sarat si amintirea perioadei de glorie mai fac ca statiunea sa fie calcata de turisti, ca de investitii si amenajari nu poate fi vorba, cel putin de amenajari de calitate ducem lipsa.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>