Published On: vin, iun. 7th, 2019

Inca 31 de locuinte, destinate inchirierii, pentru tinerii specialisti in sanatate din Braila

31 de locuinte destinate inchirierii pentru tinerii specialisti in sanatate, au fost receptionate miercuri, 5 iunie 2019, in orasul Braila (jud. Braila).

Locuintele au fost construite in amplasamentul din strada Buzaului, nr. 15A, cu regim de inaltime P+3E (parter + 3etaje).

In orasul Braila, ANL (institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) a finalizat, in cadrul aceluiasi program, 760 de unitati locative, situate in amplasamentele:

Soseaua Baldovinesti (80 de unitati locative)

Cartier Brailita (104 unitati locative)

Cartier Brailita, strada Viilor, Vadu Catagatei, etapa II (136 de unitati locative)

Cartier Brailita, strada Viilor, Vadu Catagatei, etapa III (136 de unitati locative)

Cartier Lacul Dulce (248 de unitati locative)

Cartier Apollo, bloc F, G, H (56 de unitati locative)

Programul de constructii de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, a fost lansat de ANL in anul 2001. Locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei de catre autoritatile publice locale, beneficiarii fiind tineri intre 18 si 35 de ani, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinta. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primarii, care urmeaza sa intocmeasca listele de repartitii.

In prezent, in urma ultimelor modificari legislative, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate de chiriasi, dupa o perioada de inchiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale catre autoritatile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casa sau cu achitarea integrala a pretului final din surse proprii. Valoarea de inlocuire care se utilizeaza in prezent la calcularea de catre autoritatile publice locale a pretului de vânzare al locuintelor, stabilita prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice nr. 5396 din 31 iulie 2018 si valabila pâna la data publicarii urmatorului ordin in Monitorul Oficial al României, este de 1.578,57 lei/metru patrat, inclusiv TVA.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>