Published On: mar, iun. 11th, 2019

Guvern cu maxim 15 ministere. Visul greu de realizat al liberalilor in conditiile in care le lipsesc 20 de voturi, detaliu nespecificat in campania electorala

Guvern cu maxim 15 ministere. Aceasta este planul lui Orban daca va trece motiunea de cenzura.

Motiunea de cenzura, ce vizeaza schimbarea guvenului, va ajunge in parlament in aceasta saptamana, a afirmat Raluca Turcan ieri seara. Aceasta a dat de inteles ca in ciuda usurintei cu care s-a promis acest razboi in politica, s-ar parea ca nu este atat de simplu, si ca in ciuda negocierilor acide care s-au purtat cu alte partide, acestia nu reusesc sa formeze o majoritate, lipsindu-le in jur de 20 de voturi.

Cu gandul pozitiv ca motiunea va trece, cu toate ca liberalilor le-ar mai lipsi un numar de 20 de voturi, liderul lor, Ludovic Orban declara ca va reforma administratia publica, cu o reforma profunda, ce va taia multe posturi din sectorul public.

Ludovic Orban: “Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de ministri, cu 100 si aproape 60 de agentii, oficii, autoritati, cu vreo 40 si ceva de servicii deconcentrate in teritoriu, cu peste un milion de angajati in sectorul public. Nu se poate!

Noi, ca partid, trebuie sa venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reforma profunda a tot ce inseamna toate celelalte autoritati ale administratiei publice centrale care plimba hartii si atat, care nu fac altceva decat sa reprezinte o frana in calea initiativei individuale.

Nu putem sa mai mentinem acest sistem administrativ ineficient.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>