Published On: vin, iun. 21st, 2019

EXCLUSIVITATE / Primaria Silistea a devenit un cuib de mafioti / Primarul a fost condamnat deja la inchisoare, iar acolitii lui fac afaceri veroase din spatele unui batran de 98 de ani!

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe sentinta definitiva prin care primarul comunei Silistea, Ilie Efteme(PSD), a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, ca un nou scandal cu protagonisti din institutia condusa de penalul Ilie Efteme iese la iveala.

Surse din cadrul Prefecturii Braila au dezvaluit reporterilor nostri ca un document exploziv a ajuns pe masa finului transfugului PSD Mihai Tudose, recte prefectul afacerist George Paladi.

Informatiile ajunse la Prefectura dezvaluie o adevarata caracatita la Primaria Silistea, un fel de cuib de afaceri ilegale. Semnatarul plangerii i-a cerut prefectului sa dispuna masurile legale si sa informeze structurile specializate cu privire la faptul ca functionarii publici CAPOTA MARCEL (primaria Cazasu) si CHIVU VERONICA VALERICA (primaria Silistea) fac afaceri / acte de comert pe raza comunei Silistea (primar ILIE EFTEME) prin intermediul firmei EMADLU AGRO SRL. mai mult, in plangerea adresata prefectului se arata ca functionarii publici detin si fac afaceri printr-o persoana interpusa in varsta de 98 de ani, DURBACA GEORGE care detine calitatea de asociat si administrator al societatii EMADLU AGRO SRL.

Documentul precizeaza ca functionarii publici CAPOTA MARCEL si CHIVU VERONICA VALERICA isi folosesc influenta si pozitia, informatiiile din cadrul primariei Silistea (de la registrul agricol, de la taxe si impozite) pentru a incheia contracte comerciale in folos personal prin intermediul firmei EMADLU AGRO SRL si ca functionarii publici isi folosesc pozitia si influenta pentru a incheia contracte comerciale cu Primaria Silistea prin intermediul societatii pe care o controleaza, EMADLU AGRO SRL. Functionarii publici CAPOTA MARCEL  si CHIVU VERONICA VALERICA folosesc pozitia si influenta pe care o au pentru a favoriza societatea EMADLU AGRO.

Ca niste adevarati mafioti, functionarii publici nu au scris in declaratia de interese faptul ca au in control si detin firma EMADLUL AGRO SRL. De asemenea, functionarul public CAPOTA MARCEL  nu a scris in declarartiile de interese sumele de bani incasate de la firma OUAI TEVESIL din Silistea, nu a trecut toate terenurile pe care le are. Petentii se intreaba si cum a reusit sa cumpere atatea zeci de hectare in mai putin de 5 ani?

De remarcat este faptul ca semnatura persoanei interpuse de catre functionarii publici, respectiv a administratorului de 98 de ani DURBACA GEORGE seamana foarte mult semnatura unui alt functionar public din Primaria Silistea, respectiv DURBACA ANGELICA.  Ce legatura economica si de grup exista intre functionarii publici CAPOTA MARCEL , CHIVU VERONICA, DURBACA ANGELICA, DURBACA GEORGE si EMADLU AGRO SRL, se intreaba petentii.

Intrebarea de final este una cheie: SITUATIA PREZENTATA ESTE DE ANI DE ZILE SI ESTE CUNOSCUTA DE TOATA COMUNA! DE CE PRIMARUL ILIE EFTENE NU IA MASURI CU ATAT MAI MULT CU CAT A FOST CONDAMNAT RECENT? DE CE II PROTEJEAZA SI NU IA MASURI?

Pana la aceasta ora, sursele noastre nu indica faptul ca Prefectura Braila s-ar fi miscat in vreun fel. N-am vrea sa credem ca lentoarea functionarilor se datoreaza faptului ca finul lui Misu Tudose de la ProRomania este chiar prefectul Paladi, iar primarul Ilie Efteme de la PSD a scos un rezultat care pare sa-l puna la adapost: ProRomania 60,08% (partidul nasului prefectului care trebuie sa ancheteze) si PSD 18,9 (partidul primarului Ilie Efteme si a celor care ar trebui sa fie anchetati).

Alo, finu’ Gigi sau Adi (cum te-o alinta nasu’ Misu), daca pana luni nu primim un comunicat de presa cu ce ai facut in cazul asta, anuntam noi Politia sau Parchetul sau vreo institutie pe care nu ati acaparat-o inca!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>