Published On: mie, iun. 26th, 2019

DOVADA / ANI a decis fara echivoc ca Varga Vasile este incompatibil

Asa cum va informam in editia de ieri a ziarului nostru, deputatul din Ludus aciuat la Braila Vasile Varga a facut subiectul unei anchete a ziarului nostru, care, pentru acuratete, a cerut si opinia Agentiei Nationale de Integritate.

ANI, in ciuda faptului ca Varga se bate cu cinstea-n piept pana face infarct, considera ca “stampila cu mustata” este fix incompatibil. Asteptam cu interes ca Varga Vasile sa contrazica parerea ANI sau, cum ar fi si normal, sa demisioneze!

Alaturat, veti putea citi facsimile din raspunsul ANI, care precizeaza: “Din cele expuse de dumneavoastra si din interpretarea sistematica a prevederilor legale incidente opinam ca, daca un consilier local de profesie notar, a votat proiecte de hotarâri  prin care se incredințau unor cetațeni terenuri conform Legii nr.15/2003, iar documentația anexata proiectelor conținea  documente legalizate la notariatul unde acesta este acționar, este de natura sa genereze  un conflict de interese in condițiile in care  consilierul local a luat parte la deliberarea si adoptarea hotarârilor prin care se  incredințau unor cetațeni terenuri, in exercitarea  atribuțiilor de serviciu  si a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care se realizeaza, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura”.  

Prin urmare, Infobraila a luat decizia de a seziza Parchetul General cu privire la activitatea numitului Varga Vasile in contradictie cu legea.

PS. De asemenea, in ciuda faptului ca in mediul online s-a speculat intens ca UDMR a obtinut un numar urias de voturi la Braila ar avea vreo legatura cu presupusa etnie maghiara a lui Varga Vasile, Infobraila considera ca, cel putin deocamdata, informatia este una care nu poate fi luata in considerare si cere celor care emit astfel de ipoteze sa le sustina cu probe, colectivul redactiei fiind alaturi de Varga Vasile si oferindu-i acestuia posibilitatea de a contracara aceasta informatie folosind spatiul nostru media gratis.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>