Published On: vin, iun. 21st, 2019

Brailenii NU se simt in siguranta in orasul lor! / Aceasta a fost Braila ieri, astazi si cel mult maine…

Orasul cu renume de odinioara nu mai reuseste sa ofere linistea stradala cetatenilor sai. Ziarul Infobraila a realizat un sondaj ce a avut ca tema siguranta pe strazile orasului. Cetatenii nostru au fost intrebati daca se simt in siguranta pe strazile municipiului Braila. 80% dintre respondenti au declarat ca Nu se simt in siguranta, si doar 20% au afirmat ca nu se tem pe strazile orasului. Sondajul a analizat raspunsurile a 584 de persoane, un esantion reprezentativ pentru Braila, ce a inclus cetateni de toate varstele si de ambele sexe.

Am cerut catorva respondenti care si-au exprimat ideea ca nu se simt in siguranta in Braila sa argumenteze aceasta afirmatie. Din cele redate, reiese faptul ca pentru braileni, nesiguranta stradala inseamna mult mai mult decat prezenta maidanezilor sau potentialele pericole ce te pot pandi la coltul blocului. Exista un cumul de situatii care ii sperie pe cetateni, ce pleaca de la o simpla plimbare prin parc si ajunge la nefericirea de a fi internat la Spitalul Judetean.

Strazile din Vidin ce arata ca dupa bombardament, pun in pericol vietile locuitorilor din zona, deoarece ambulantele ce salveaza vieti nu pot sa le strabata. Lacu Dulce seamana si el, dupa fiecare ploaie, cu o mica Venetie, dar in loc de gondole, strazile sunt strabatute de bolizi de lux conduse de baieti buni. Si stiti cum este, in spatele oricarui baiat cu masina de lux, lant de aur la gat si creierul gol, sta o femeie rezistenta la “stres”. Dezumanizare. La fiecare pas o domnisoara poate fi sorbita din priviri si apoi abordata cu tact, de catre un barbat ce vede potential in ea. Un spital cu “probleme de comunicare” la nivel inalt care nu face decat sa ia cetatenilor ultima gura de oxigen. A primit nota 6 la o evaluare asa, in trecere. Daca s-ar fi facut o cercetare mai amanuntita oare ce nota ar fi primit? De fapt ce pretentii avem daca “mai marea spitalului” balbaie cateva jumatati de cuvinte si acelea suflate de cineva pus strategic in preajma ei. Ne mai intrebam cine a recomandat-o pentru acest post? Vocea si talentul ei sau poate un frate al ei mai mare? Un spital “bomba cu ceas” in care germenii si fungii sunt la ei acasa, iar persoanalul medical refoloseste obiectele de unica folosinta. Este un spital contaminat, de a carui situatie presedintele CJ nu este deloc impresionat, considerand tot acest focar o NORMALITATE.

Un transport public care, in loc sa se carpeasca, mai tare se rupe, si se rupe bine, si imprastie pe strazi, cate o roata, cate un cetatean. A devenit un pericol public. Stii de unde pleci dar nu stii unde ajungi. Ori la bal, ori la spital. De spital, sa ne fereasca Dumnezeu. La bal insa este si acolo un risc, nu cumva sa nimerim intr-un bar in care, asa din senin, sa ne trezim agresati de vreun interlop pus pe sacrificat vieti. Vezi cazul baschetbalistilor americani care bietii de ei, s-au nascut in locul potrivit dar, printr-o ironie a sortii au ajuns in unul nepotrivit si anume Braila. Un oras in care, asteptand linistit la semafor ti se fura din masina, in care la un colt de bloc te poate pandi in orice moment un violator, un pervers sexual, lasat in libertate mult prea devreme, punand in pericol vietile copiilor nostri.

 

Braila este orasul in care cele 5 vieti care si-au gasit sfarsitul pe Ramnicul Sarat, se platesc cu 2 ani si 10 luni de inchisoare. Orasul in care chiar si o banala asteptare intr-o statie de autobuz iti poate pune viata in pericol, cazul tanarului taximetrist care se zbate intre viata si moarte pe un pat dur de spital, dupa ce un brailean beat l-a lovit in plin cu masina, pe fondul vitezei si al consumului de alcool.

Cert este ca marea majoritate a brailenilor se simt in pericol pe strazile orasului nostru, si ca, aceasta teama este total justificata avand in vedere multitudinea de  intamplari nefericite care s-au desfasurat la noi, la Braila.

Aceasta a fost Braila ieri, astazi si cel mult maine…

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>