Published On: joi, iun. 13th, 2019

Braileni, vi se pregateste ceva! Lectii de cultura si istorie pe gardurile cimitirelor din municipiu

Gardurile cimitirului Sfantul Constantin si ale cimitirului de pe strada Buzaului vor capata o noua infatisare, una mai culturala, mai plina de istorie. Poate o sa spuneti ca nu poate exista un loc care poate povesti mai multe despre trecut decat interiorul unui cimitir, cu povestile sale de pe cruci si de sub cruci. Ei bine, se poate si la exterior! S-a primit aprobarea, si din acest an, cele doua cimitire mentionate vor fi placate cu panouri  cu teme istorice. Ca sa ne facem o ideea de cum vor arata acestea, putem cauta pe google imagini cu cimitirul din Buzau situat la iesirea din municipiu, spre Sinaia. Vor fi panouri imprimate pe un material special de o societate care a castigat licitatia. Nu doar esteticul fatadei conteaza, dincolo de garduri, aleele find incluse si ele in programul de asfaltare. Pentru a proteja viitoare investitie “cultural artistica” de actele de vandalism ale rauvoitorilor, cimitirelor li se va asigura paza de catre politia locala.

Gardul de la cimitirul Sfantul Constantin va avea o abordare privind istoria municipiului Braila, cu imagini pe care le-am gasit in arhiva Primariei si la Muzeu Brailei, ce infatiseaza luptele duse de soldatii braileni. La intrarea in Braila, dinspre Buzau, gardul acelui cimitir va fi reabilitat, si imagimile vor fi cele ale unor cladiri si monumente istorice reprezentatite pentru municipiul Braila. Acestea vor fi realizate in nuante de alb-negru, pentru a pune o pata a timpului pe ceea ce inseamna istoria municipiului Braila”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>