Published On: mie, iun. 19th, 2019

Braileni, aveti grija ce postati pe Facebook! Check-in-urile din aeroport sunt o “invitatie” pentru infractori, in casele dumneavoastra

Politia Romana, in parteneriat cu EUCPN (Reteaua Europeana de Prevenire a Criminalitatii), EUROPOL si alte 12 state din Europa, lanseaza, astazi, 19 iunie, prima Zi europeana de prevenire a furturilor din locuinta.

Pentru ca furtul din locuinta este infractiune in toate statele europene, autoritatile de aplicare a legii, reunite in cadrul EUCPN si EUROPOL, au lansat, astazi, 19 iunie 2019, o initiativa ce are drept scop constientizarea cetatenilor cu privire la modalitatile prin care isi pot proteja locuinta, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Astfel, prin activitatile din aceasta zi, la nivel european, specialistii in prevenirea criminalitatii recomanda cetatenilor sa nu comunice date despre plecarea de acasa pentru o perioada mai lunga in convorbirile cu alte persoane sau pe retele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar va face vulnerabil in fata hotilor. De asemenea, cetatenii sunt sfatuiti sa nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care sa reiasa ca detin in casa bunuri de valoare sau ca sunt plecati de acasa. Selfie-urile sunt si ele distractive, dar trebuie avut grija la ce se observa in imagine.

In judetul Braila, in primele cinci luni ale anului 2019, au fost sesizate 194 de infractiuni de furt din locuinte, cu 25.10% mai putine fata de perioada similara a anului 2018, majoritatea inregistrate in mediul urban.

Analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezulta ca  unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijentei proprietarului in a adopta masuri simple, dar eficiente de autoprotectie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>