Published On: vin, mai 24th, 2019

Vizita la nivel inalt pe santierul podului de la Braila incununata cu sageti ascutite indreptate spre PRO Romania

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a aflat joi seara intr-o vizita la santierul podului suspendat peste Dunare. Acesta a venit insotit de presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, precum si de fostul primar Aurel Simionescu, insa la fata locului l-au asteptat si deputatul Nicu Nita, liderii administratiei brailene primarul Marian Dragomir, cei doi viceprimari (Doinita Ciocan si Alexandru Jantea), presedintele CJ Braila, Francisk Chiriac, precum si candidatul social-democratilor braileni la Alegerile Europarlamentare (locul 17 pe lista) Carmelia Balanica.

In cadrul vizitei de ieri seara, Eugen Teodorovici a precizat ca astazi va fi o zi mare deoarece se va trimite la Bruxelles cererea de finantare pentru acest pod. In cadrul aceleiasi discutii, ministrul nu a contenit sa faca “arunce sageti” catre Comisarul European Corina Cretu (PRO Romania), sugerandu-i acesteia sa mai stea pe la Bruxelles atata timp cat va mai ocupa aceasta functie, lasand sa se inteleaga ca si-a cam neglijat indatoriurile in timpul acestei campanii electorale pentru europarlamentare.

A urmat totusi si o veste buna, dirigintele de santier afirmand ca podul ar putea fi gata in august 2022, mai devreme fata de termenul din contract – decembrie 2023.

Vineri vom trimite la Bruxelles cererea de finantare pentru acest pod. Este foarte bine facut. Chiar astazi am avut discutii cu echipa tehnica si au spus ca sunt facute ultimele detalii asa cum a spus Comisia Europeana. Speram ca si colega noastra, doamna Corina Cretu sa stea mai mult pe la Bruxelles pana cand va pleca din functia de comisar, si cu sprijinul echipei de la comisie sa avem un accept cat mai repede, astfel incat ce cheltuim din buigetul de stat sa putem cere rambursarea la comisie in acest an. O finantare de 340 milioane de euro fonduri europene”, a declarat Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, ieri seara la Braila

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>