Published On: joi, mai 23rd, 2019

Trei cazuri de TBC confirmate la Braila. Exista riscul de a se declara focar de infectie

Trei cazuri de TBC au fost confirmate la scoala Nikos Kazantzakis din Braila. Este vorba despre elevi ai scolii care au fost diagnosticati cu tuberculoza in ultimele saptamani. Primul caz a aparut la finalul lunii aprilie, iar urmatoarele au fost confirmate saptamana aceasta. Luni, 20 mai, un elev de 14 ani, din  clasa a saptea, a fost diagnosticat cu TBC. El a lipsit de la scoala in ultimele saptamani si zilele trecute a fost internat in spital.  La finalul lunii aprilie, un alt elev, tot de 14 ani, de la aceeasi scoala s-a imbolnavit de tuberculoza si un al treilea caz este in curs de confirmare. „Monitorizam situatia, dar masuri poate lua Directia de Sanatate Publica. Primul caz a fost pe 22 aprilie, al doilea caz a aparut pe 20 mai si astazi se vorbeste de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev si el la scoala din Braila”, a declarat Catalin Canciu, inspectorul scolar general, ISJ Braila.

Directia de Sanatate Publica monitorizeaza situatia si inca nu a luat decizia de a declara focar de TBC, insa aceasta varianta este foarte posibila, data fiind situatia. Daca scoala va intra in carantina, cursurile vor fi suspendate. In interiorul unitatii a fost declansata o ancheta epidemiologica care vizeaza circa 120 de elevi si 30 de profesori.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>