Published On: mar, mai 7th, 2019

Traumele victimelor violatorului din Braila sunt doar cateva din miile de motive pentru care sa mergem pe 26 mai la referendum

Referendumul de pe 26 ne priveste pe toti cetetenii, femei sau barbati, tineri sau batrani. Ne priveste si ne afectecteaza enorm tinand cont ca mai marii puterii si a infractionalitatii in materie de coruptie pot dicta dupa cum doresc, sau dupa cum au nevoie legile justitiei. Mesajul acestui referendum este clar, un mesaj prin care romanii sa inteleaga ce rezultat concret are prezenta lor la vot, sa nu aiba asteptari peste puterea constitutionala a acestui referendum, un astfel de rezultat va da legitimitate celor care cer oprirea modificarilor legilor justitiei.

Pe buletinele de vot vor fi doua intrebari clar formulate.

“1 – Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?

2 – Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?”

Romanii sunt chemati la vot sa raspunda cu „Da” sau „Nu” la cele doua intrebari stabilite pentru referendum.

O conseinta dramatica a gratierii a platit-o si Braila cu cateva saptamani in urma, cand orasul nostru vuia la auzul prezentei unui violator printre noi. Dupa o mica cercetare s-a aflat cu stupoare ca justia, sau mai bine zis pseudo-justitia, ni l-a dat printre noi, mult prea devreme pe cel ce avea sa nenoroceasca inca o viata. Legea recursului compensatoriu l-a scos din puscarie pe violatorul Alexandru Cristian Georgel inainte de termen, acesta castigand 349 de zile. Consecintele acestei legi controversate, in cazul braileanului, sunt oribile: o fetita galateanca de numai 10 anisori, nenorocita pe viata si un alt minor supus raporturilor sexuale orale, ziua in amiaza mare, in vazul trecatorilor, pe faleza Dunarii din Braila. Braileanul de 39 de ani care a violat, la inceputul anului o fetita de 10 ani la Galati si a intretinut relatii sexuale orale cu un minor pe faleza braileana, a fost eliberat din inchisoare cu mult inainte de termen. Legea 169/2017, cunoscuta opiniei publice drept “legea recursului compensatoriu”, a deschis poarta penitenciarului si pentru Alexandru Cristian Georgel, mai devreme cu 349 zile decat ar fi facut-o vechile legi de liberare conditionata. Obsedatul sexual are patru condamnari definitive la activ, dintre care una cu suspendare pe vremea cand era minor si celelalte trei cu executare. A fost eliberat de fiecare data inainte de termen.

Ne plangem de nedreptati doar pe Facebook, ne agitam, ne dam cu parerea despre ce am face daca am putea. Acum putem, acum avem ocazia sa influentam intr-un anumit fel viitorul nostru, al tuturor, iesind la vot si alegand drumul pe care sa il urmeze justitia romana.

Codul penal, votat recent de Parlament, prevede reducerea termenelor de prescriptie, pentru a- l salva pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz in serviciu. Insa, la pachet cu liderul PSD, vor scapa si alti infractori, cum ar fi violatorii sau pedofilii.

Asa ca, acum avem putere de decizie macar intr-o privinta. Sa ne folosim de ea, si sa ne implicam in ceea ce as numi eu siguranta nationala.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>