Published On: vin, mai 17th, 2019

Sondajul care scoate la suprafata adevarul crud. 30% dintre romani regreta regimul comunist

Mandri ca sunt romani! Asa se declara 84% dintre cetatenii tarii noastre, iar 27,2% sunt de parere ca regimul comunist a facut bine Romaniei, se arata intr-un sondaj de opinie publicat de INSCOP Research. Potrivit raportului, majoritatea romanilor sunt de parere ca drepturile minoritatilor trebuie protejate, iar 53% cred ca Romania ar deveni mai puternica daca s-ar uni cu Republica Moldova.

Potrivit sondajului de opinie publicat la nivel national, realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiza a Razboiului Informational si Comunicare Strategica, aproximativ 8 din 10 respondenti declara ca se simt mandri ca sunt romani. 84% dintre participantii la sondaj declara ca se simt mandri ca sunt romani, in timp ce 10,4% afirma contrariul. 5,6% nu stiu sau nu raspund. Chestionati cu privire la cunoasterea limbii romane, 94,8% dintre cei respondenti sunt de parere ca acest aspect trebuie sa fie o obligatie pentru orice cetatean roman, 3,7% afirma contrariul, iar 1,5% nu stiu sau nu raspund. 62,2% dintre cei intervievati apreciaza ca au o buna cunoastere a istoriei romanilor, in timp ce 34% considera ca nu cunosc suficient de bine acest subiect. Procentul non-raspunsurilor  este de 3,8%. 80,3% dintre respondenti sunt de parere ca Romania trebuie sa protejeze drepturile minoritatilor nationale de pe teritoriul sau, 9,9% au o opinie contrara. 9,8% nu stiu sau nu raspund. 65,1% sustin Unirea Romaniei cu Republica Moldova, iar 22% se opun. 12,9% este procentul non-raspunsurilor. In cazul ipotetic al unirii Romaniei cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievati considera ca tara noastra ar deveni mai puternica, iar 23,1% ca ar deveni mai slaba. 23,2% nu stiu sau nu raspund.

Parerile privind regimul comunist sunt impartite. 27,2% considera ca regimul comunist a facut mai mult bine Romaniei,  29,6% ca a facut mai mult rau tarii, in timp ce 34,3% aleg varianta de raspuns ”Lucrurile sunt mai complicate. Comunismul din anii 50 este una, cel din vremea lui Ceausescu este cu totul altceva”. Procentul non-raspunsurilor este 8,9%.

Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel national in perioada 12 aprilie – 3 mai 2019.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>