Published On: mie, mai 8th, 2019

Si cu banii luati, si netratati! Pachetul de servicii medicale de baza, cel gratuit, de care beneficiaza asiguratii ar putea fi redus

Vesti proaste pentru pacientii romani, cei care sunt asigurati in sistemul public. Pachetul de servicii medicale de baza, cel gratuit, de care beneficiaza acestia, ar putea fi redus. In acest sens, modificarea pachetului de baza poate deveni primul pas catre introducerea asigurarilor suplimentare sau complementare.

Ministrul Sanatatii revine la o idee mai veche a celor care s-au perindat pe la carma institutiei. E vorba de reducerea pachetului de servicii medicale de baza. De acestea au parte toti romanii care, din veniturile lor, platesc contributii obligatorii la sistemul public de sanatate.

Ministrul Sorina Pintea sustine acum ca acest pachet ar trebui redus. Nu e clar ce servicii urmeaza sa fie platite de pacientii romani, dar se pare ca intentie exista.

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de baza, astfel incat sa aiba cat mai multi pacienti acces, dar in conditiile pe care sistemul romanesc le ofera in acest moment. Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranta este nevoie de asigurari suplimentare. Si atunci vom incepe sa definim aceste lucruri”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>