Published On: mar, mai 7th, 2019

Scoli inchise. Vezi lista unitatilor de invatamant inchise in perioada 6-10 mai

In perioada 6 – 10 mai, unii elevi vor avea parte de cateva zile de vacanta neasteptata, iar Ministerul Educatiei a facut un anunt foarte important. Totul se datoreaza unor evenimente cu caracter special care au impus luarea unei asemenea masuri.

Toate unitatile de invatamant din municipiul Sibiu vor fi inchise timp de o saptamana, in perioada 6 – 10 mai.

Decizia a fost luata in contextul in care Sibiul este gazda Summitului UE. Concret, in saptamana Summitului nicio scoala si nicio gradinita din Sibiu nu va functiona.

„Avand in vedere faptul ca Sibiul este gazda Summitului European in luna mai 2019, unitatile de invatamant din Municipiul Sibiu vor fi inchise in perioada 6-10 mai 2019”, a informat Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu.

Zilele libere influenteaza si desfasurarea evaluarii nationale sustinute de elevii claselor a doua. Potrivit calendarului la nivel national, aceste teste se sustin in 7 si 9 mai. La Sibiu, evaluarea nationala de clasa a doua va fi sustinuta in tot judetul in perioada 14 – 17 mai.

Scoli inchise in Miercurea Ciuc pentru vizita Papei

Scolile din Miercurea Ciuc vor fi inchise in data de 31 mai, in contextul vizitei Papei Francisc la Sumuleu Ciuc, a hotarat Ministerul Educatiei Nationale, la solicitarea Consiliului Judetean Harghita.

Inspectorul scolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a declarat presei ca, consiliile de administratie ale fiecarei scoli vor decide un program de recuperare a orelor pierdute, care va fi comunicat Inspectoratului Scolar Judetean.

Consiliul Judetean Harghita a solicitat Ministerului Educatiei Nationale ca toate scolile din judet sa fie inchise in data de 31 mai, dar Inspectoratul Scolar Harghita a considerat ca solicitarea se justifica doar pentru unitatile scolare din Miercurea Ciuc. Consiliul Judetean Harghita a solicitat si Ministerului Muncii ca data de 31 mai sa fie zi libera pentru angajatii din judet, dar deocamdata nu s-a primit niciun raspuns in acest sens.

Suveranul Pontif va oficia o slujba la altarul marian de la Sumuleu Ciuc, in data de 1 iunie, in cadrul vizitei apostolice pe care o desfasoara in Romania, in perioada 31 mai – 2 iunie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>